Ebben a receptben nyers-füstölt tarját és/vagy sonkát ajánlok, amely gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Hidegtálakon, vagy csak úgy, a reggeli, vagy más ételek mellé, egy kis adag is megfirkálja a tányéron lévő ízvilágot…
(Tudtad, hogy a nyers húsban, húskészítményben (Füstölt kolbász, sonka, stb.) megtalálható a C-vitamin, – amennyiben 40C felett nem hő kezelik -, mert az állatok megtermelik maguknak?)
(Autoimmunban óvatosan a kolbász pirospaprika tartalma miatt!)
Hozzávalók:
20 dkg füstölt tarja, és/vagy füstölt sonka/karaj
5 db főtt tojás
3 ek állati zsír
1 késhegynyi vegyes színes őrölt bors
1 tk citrom leve (frissen facsart)
1 késhegynyi só / óvatosan, mert maga a füstölt áru is tartalmaz!
Elkészítés:
A tarja felét 5mm – szeletekre vágom, majd tovább csíkozom, hogy 5 x 5 mm-es tarja kockákat kapjak.
A másik felét és a többi összes hozzávalót összeturmixolom, és a végén a tarjakockákat belekeverem, és/vagy a tetejét díszítem, azonnal fogyasztható!
(Lehet az arányokkal játszani, ízlés szerint.
Ínyencek megfirkálhatják apróra vágott lilahagymával, medvehagymával, frissen reszelt fokhagymával is…)
Hűtőben lefedve üvegtálban 1-2 napig eltartható.
Boldog jóétvágyat!
0
No Comments