Kolbászos tojáskrém

Kolbászos tojáskrém

Ebben a receptben nyers-füstölt kolbászt ajánlok, amely gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

(Tudtad, hogy a nyers húsban, húskészítményben (Füstölt kolbász, sonka, stb.) megtalálható a C-vitamin, – amennyiben 40C felett nem hő kezelik -, mert az állatok megtermelik maguknak?)

Hidegtálakon, vagy csak úgy, a reggeli, vagy más ételek mellé, egy kis adag is megfirkálja a tányéron lévő ízvilágot…

(Autoimmunban óvatosan a kolbász pirospaprika tartalma miatt!)

 

Hozzávalók:

20dkg füstölt kolbász, és/vagy füstölt stifolder/szalámi

5 db főtt tojás

3 ek állati zsír

1 tk citrom leve (frissen facsart)

1 késhegynyi só / óvatosan, mert maga a kolbász/szalámi is tartalmaz!

 

Elkészítés:

A kolbász felét 5mm – szeletekre vágom, majd tovább csíkozom, hogy 5 x 5 mm-es kolbászkóckákat kapjak.

A másik felét és a többi összes hozzávalót összeturmixolom, és a végén a kolbászkockákat belekeverem, és/vagy a tetejét díszítem, azonnal fogyasztható!

(Lehet az arányokkal játszani, ízlés szerint.

Ínyencek megfirkálhatják apróra vágott lilahagymával, medvehagymával is…)

Hűtőben lefedve üvegtálban 1-2 napig eltartható.

 

Boldog jóétvágyat!

0

No Comments

Leave a Reply