Mustáros, zöldséges, szalonnás keto-paleos tarja- tekercsek.
Talán a tortilla, vagy gyros érzést is felidézheti mustár nélkül…
De gyorsan összeállítható, ha tartalmasabbá és látványosabbá szeretnénk tenni a “maradék” natúr hússzeleteket is…
Hozzávalók: (6db)
1 db tarja szelet
6 db tojás + 6 ek víz
6 szelet szalonna
3 db uborka (a savanyítandó méret)
2 db sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér, vagy paszternák
Pár szál petrezselyemzöld (opcionális, ínyenceknek)
1 fej lilahagyma (opcionális, a mustárral keseredhet, nem szereti mindenki)
1 fejnyi fokhagyma gerezdek
24 szelet füstölt kolbász/szalámi (opcionális, de szuper íz-tuning)
5 ek paleo-mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi frissen őrölt vegyes, szines bors
6 db fogvájó, vagy hústű
zsír a sütéshez
Elkészítés:
A húsokat a fele adag mustárral akár több napal, vagy előző nap is bepácolom és üvegtálban a hűtőben érlelem.
Lehet frissen is bekenni mindkét oldalt, és felhevített zsírban mindkét oldalt megkérgesíteni, majd mint a cigánypecsenyét, megsütni a hússzeleteket, kis sóval, tört borssal, fokhagyma gerezdekkel.
Ameddig a hússzeletek sülnek, lereszelem (vagy “zsülienre” szálazom), ízlés szerint a répákat, vékonyra a lilahagymát, apróra a petrezselyem zöldet, hasábba bevagdosom az uborkákat, félreteszem.
A szalonna szeleteket bevagdosom, mint grillsütéskor.
Ha kész a hús is, a zsírból kiveszem, és a bevagdosott szalonnacsíkokat kissé átpirítom benne.
A tojásokat egyesével, 1-1 kanál vízzel felverem majd egy palacsintasütőben, zsírban (a sült hús zsírja megfirkálja!),tojáslapot sütök. (6db)
Tekercselés:
A sülthús szeleteket egyik oldalán bekenem a maradék mustárral, – ínyencek még frissen is őrölhetnek rá színes borsot.
Kifektetem tányérra a sült szalonnaszeletet, erre a tojáslapot csúsztatom, a füstöltkolbász/szalámi szeleteket a közepére helyezem, a szalonnára merőlegesen, 1 szelet húst ráfektetek (felfelé a mustáros résszel.)
6 felé osztom a zöldségeket és megszórom, elrendezem a húson, egyenlően.
Felhajtom kétoldalról a tojáslapok széleit, egymásra simítva, középen a szalonnával körbe ölelve, és megtüzöm egy fogvájóval.
Tálalható melegen, frissiben, és hűtve, hidegtálon is!
Boldog jó étvágyat! 😉
1
No Comments