Mustáros-zöldséges tarja-tekercs…

Mustáros-zöldséges tarjaszelet

 

Mustáros, zöldséges, szalonnás keto-paleos tarja- tekercsek.

Talán a tortilla, vagy gyros érzést is felidézheti mustár nélkül…

De gyorsan összeállítható, ha tartalmasabbá és látványosabbá szeretnénk tenni a “maradék” natúr hússzeleteket is…

 

Hozzávalók: (6db)

1 db tarja szelet

6 db tojás + 6 ek víz

6 szelet szalonna

3 db uborka (a savanyítandó méret)

2 db sárgarépa

2 db petrezselyem gyökér, vagy paszternák

Pár szál petrezselyemzöld (opcionális, ínyenceknek)

1 fej lilahagyma (opcionális, a mustárral keseredhet, nem szereti mindenki)

1 fejnyi fokhagyma gerezdek

24 szelet füstölt kolbász/szalámi (opcionális, de szuper íz-tuning)

5 ek paleo-mustár

1 késhegynyi só

1 késhegynyi frissen őrölt vegyes, szines bors

6 db fogvájó, vagy hústű

zsír a sütéshez

 

Elkészítés:

A húsokat a fele adag mustárral akár több napal, vagy  előző nap is bepácolom és üvegtálban a hűtőben érlelem.

Lehet frissen is bekenni mindkét oldalt, és felhevített zsírban mindkét oldalt megkérgesíteni, majd mint a cigánypecsenyét, megsütni a hússzeleteket, kis sóval, tört borssal, fokhagyma gerezdekkel.

Ameddig a hússzeletek sülnek, lereszelem (vagy “zsülienre” szálazom), ízlés szerint a répákat, vékonyra a lilahagymát, apróra a petrezselyem zöldet, hasábba bevagdosom az uborkákat, félreteszem.

A szalonna szeleteket bevagdosom, mint grillsütéskor.

Ha kész a hús is, a zsírból kiveszem, és a bevagdosott szalonnacsíkokat kissé átpirítom benne.

A tojásokat egyesével, 1-1 kanál vízzel felverem majd egy palacsintasütőben, zsírban (a sült hús zsírja megfirkálja!),tojáslapot sütök. (6db)

 

Tekercselés:

A sülthús szeleteket egyik oldalán bekenem a maradék mustárral, – ínyencek még frissen is őrölhetnek rá színes borsot.

Kifektetem tányérra a sült szalonnaszeletet, erre a tojáslapot  csúsztatom, a füstöltkolbász/szalámi szeleteket a közepére helyezem, a szalonnára merőlegesen, 1 szelet húst ráfektetek (felfelé a mustáros résszel.)

6 felé osztom a zöldségeket és megszórom, elrendezem a húson, egyenlően.

Felhajtom kétoldalról a tojáslapok széleit, egymásra simítva, középen a szalonnával körbe ölelve, és megtüzöm egy fogvájóval.

 

Tálalható melegen, frissiben, és hűtve, hidegtálon is!

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

 

 

0

No Comments

Leave a Reply