Ez a kenyérke egy gyors, egyszerű recept, a zöldbanánliszt és a földimandulaliszt áldásos fúziójából.
Bár a keto-paleoban nincs szükség kenyérre, de átmenetileg, – ameddig valaki még az asztal szélébe kapaszkodik, vagy csak úgy kivagyiságból, – kipróbálhatja a receptet, hogy legyen mivel “kitunkolni a szaftot”… 😉
Hozzávalók:
6 db tojás
2 ek földimandulaliszt (púpos)
1 ek zöldbanánliszt (púpos)
1 tk szódabikarbóna
1/2 friss citrom leve
1 ek zsír (sülthúsos pikánsabb)
1 mkk tiszta só (Tiszta só, Parajdi, vagy Himalaya)
2 gerezd fokhagyma (törve, vagy 1tk fokhagymapor)
Fűszerek (opcionális):
1/2 mkk őröltbors (fehér vagy vegyes)
1 mkk medvehagyma (száritott)
1 marék keverék mag vegyesen a tetejére (napraforgó, szezám, len, mák, tök, stb.)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 C°-ra, és egy fém kenyérformába sütőpapírt hajtogatok.
Kettéválasztom a tojásfehérjét a sárgájától, mint a vizespiskótánál.
A fehérjét a fele sóval kemény habbá verem.
A sárgájába mindent aprítva a fűszerekkel együtt összekeverem, a legvégén hozzáadva a liszteket és a citrom levét.
Innentől kezdve gyorsan dolgozom, 2 részletben óvatosan, hozzáadagolom az egynemű sárgájás keverékhez a felvert fehérjéket, – hogy össze ne törjön.
Majd az egészet a formába kanalazom, a tetejét megszórom a magkeverékkel. és azonnal beteszem a sütőbe, 200 C°-on kb. 30 percig sütöm, hőlégkeveréssel.
Tűpróba!
Amint elkészült kiveszem, rácson hűtöm és akár fogyasztható is.
Boldog jóétvágyat! 😉
Tipp:
1-2 napig hűvös helyen, akár a pulton is eltartható, bundáskenyérnek is nagyszerű.
0
No Comments