Zöldbanános-földimandulás kenyér

Zöldbanánlisztes-földimanduás paleo kenyér

Ez a kenyérke egy gyors, egyszerű recept, a zöldbanánliszt és a földimandulaliszt áldásos fúziójából.

Bár a keto-paleoban nincs szükség kenyérre, de átmenetileg, – ameddig valaki még az asztal szélébe kapaszkodik, vagy csak úgy kivagyiságból, – kipróbálhatja a receptet, hogy legyen mivel “kitunkolni a szaftot”… 😉

 

 Hozzávalók:

6 db tojás

2 ek földimandulaliszt (púpos)

1 ek zöldbanánliszt (púpos)

1 tk szódabikarbóna

1/2 friss citrom leve

1 ek zsír (sülthúsos pikánsabb)

1 mkk tiszta só (Tiszta só, Parajdi, vagy Himalaya)

2 gerezd fokhagyma (törve, vagy 1tk fokhagymapor)

Fűszerek (opcionális):

1/2 mkk őröltbors (fehér vagy vegyes)

1 mkk medvehagyma (száritott)

1 marék keverék mag vegyesen a tetejére (napraforgó, szezám, len, mák, tök, stb.)

 

 

Elkészítés:

 

A sütőt előmelegítem 200 C°-ra, és egy fém kenyérformába sütőpapírt hajtogatok.

 

Kettéválasztom a tojásfehérjét a sárgájától, mint a vizespiskótánál.

A fehérjét a fele sóval kemény habbá verem.

 

A sárgájába mindent aprítva a fűszerekkel együtt összekeverem, a legvégén hozzáadva a liszteket és a citrom levét.

 

Innentől kezdve gyorsan dolgozom, 2 részletben óvatosan, hozzáadagolom az egynemű sárgájás keverékhez a felvert fehérjéket, – hogy össze ne törjön.

Majd az egészet a formába kanalazom, a tetejét megszórom a magkeverékkel. és azonnal beteszem a sütőbe, 200 C°-on kb. 30 percig sütöm, hőlégkeveréssel.

Tűpróba!

Amint elkészült kiveszem, rácson hűtöm és akár fogyasztható is.

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

Tipp:

1-2 napig hűvös helyen, akár a pulton is eltartható, bundáskenyérnek is nagyszerű.

 

 

 

0

No Comments

Leave a Reply