Szalonnás tarja tekercsek

Szalonnás tarja tekercsek

 A ketogén étrendbe is beilleszthető húsos recept, akár feltétként, vagy

önmagában, valamint frissen sütve és hidegtálon is megállja a helyét…

 

Hozzávalók:

10 szelet kicsontozott tarja szelet (sertés nyaka)

10 szelet füstölt szalonna

2-3 gerezd fokhagyma

2 ek zsír a sütőedény

bors, fokhagymapor, fűszerek, ízlés szerint…

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 C°-ra.

A fokhagymagerezdeket megtisztítom és vékonyan felszeletelem.

A szalonnaszeletekről levágom a bőrős részt. (Az így megmaradt börkecsíkokat vagy beledobom a tálba a tekercsek mellé, vagy elteszem más ételekbe ízesítésként. Ha átfő, akkor harc is van érte az osztoskodásnál.)

Egy hőálló üvegtálat kizsírozok.

A szalonna szeleteket egyesével hozzáfogom egy tarja szelethez és szorosan felcsavarom.

Az így elkészített tekercseket egymás mellé helyezem a tálba, közé dugdosom a fokhagymaszeleteket.

Az egész tetejét megszórom frissen őrölt vegyes borssal, fokhagymaporral, és más fűszerekkel ízlés szerint…

A sütőbe helyezem és kb 35 percig sütöm.

 

Ötlet:

Ha valakinek szárazabb húsra lene gusztusa, akkor ajánlott akár karajból elkészíteni…

Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, és átveszi a hús is!

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

1

No Comments

Leave a Reply