A ketogén étrendbe is beilleszthető húsos recept, akár feltétként, vagy
önmagában, valamint frissen sütve és hidegtálon is megállja a helyét…
Hozzávalók:
10 szelet kicsontozott karajszelet
10 szelet füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír a sütőedény
bors, fokhagymapor, fűszerek, ízlés szerint…
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 C°-ra.
A fokhagymagerezdeket megtisztítom és vékonyan felszeletelem.
A szalonnaszeletekről levágom a bőrős részt. (Az így megmaradt börkecsíkokat vagy beledobom a tálba a tekercsek mellé, vagy elteszem más ételekbe ízesítésként. Ha átfő, akkor harc is van érte az osztoskodásnál.)
Egy hőálló üvegtálat kizsírozok.
A szalonna szeleteket egyesével hozzáfogom egy karaj szelethez és szorosan felcsavarom.
Az így elkészített tekercseket egymás mellé helyezem a tálba, közé dugdosom a fokhagymaszeleteket.
Az egész tetejét megszórom frissen őrölt vegyes borssal, fokhagymaporral, és más fűszerekkel ízlés szerint…
A sütőbe helyezem és kb 35 percig sütöm.
Ötlet:
Ha valakinek túl száraz a karaj, akkor ajánlott akár tarjából elkészíteni…
Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, és átveszi a hús is!
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments