Céklás-karalábés köret

Céklás-karalábés köret

Gyors, egyszerű, mégis különleges köretvariáció a megbetegítő burgonya és nem paleos rizs helyett!

Lehet leves betétként is használni, nem csak színeivel dobja fel a csontlevesek és krémlevesek hangulatát!

 

Hozzávalók:

1 db közepes cékla

1 db karalábé

1 fej fokhagyma

3 ek zsír

só, fokhagymapor, bors, esetleg fahéj, ízlés szerint…

 

Elkészítés:

A hozzávalókat megtisztítom, meghámozom, a fokhagymát gerezdekre hagyva, a többiből karalábévájóval kis gömböket, golyókat ügyeskedek.

Serpenyőben, wokban zsírt hevítek, és a golyókat a fokhagymagerezdekkel és a fűszerekkel (a legvégén) megpirítom, puhulásig.

Azonnal tálalható, vagy leves betétként félre tehető fogyasztásig.

 

Ötlet:

Zellert is lehet kombinálni a céklával!

Fahéjjal a cékla külön is süthető, a legvégén keverhető bele a fűszer, ha már levettük a tűzről, különben megkeseredhet.

Lehet bármelyik zöldséget így elkészíteni, csak egymással variálva színesebbé teszik a menüt.

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply