Lazacos krém-pástétom

Lazackrém

Ez a lazacos krém-pástétom nagyon jó szendvicsekre, vagy hidegtálakra is, dísznek, pestoként, vagy tölteléknek is…

Mivel az alapanyagok jelentős része nyers, max füstölt, vagyis nem hőkezelt, így remekül felhasznélható paleon belüli élő ételek kategóriájában!

Nem beszélve a természetben is, a határozottan javasolt, optimálisabb állapotában fellelhető, állati zsíradékkal legjobban hasznosuló, Omega-3 tartalmáról!

 

Hozzávalók:

2 szeletke füstölt lazac, (vagy más füstölttel is lehet kisérletezni…)

3 db főtt tojás

3 db medvehagymalevél

2-3 gerezd tört fokhagyma,  (vagy 1 tk fokhagymapor)

2 ek zsír, vagy extraszűz olivaolaj

1 ek frissen facsart citromlé

só,

bors

max.  egyéb fűszerek ízlés szerint…

 

Elkészítés:

Mindent beledobálok a heckerembe (konyhai aprítógép), és tadám!

Már kész is a finom kencefice pástétom.

 

Ajánlom, mint a fotón lilahagymával, vagy apróra váhott medvehagymával, paleokenyérre,  tojást töltve, vagy retekkarikákra kenve fogyasztani.

Hűtőben, jól zárható üvegedényben,  pár napig eltartható!

(Tovább nem is bírta, jól elfogyott!)

Akinek bejön az olajoshal feeling citromlével, az imádni fogja, de pl. erősebb fűszerezéssel megszerettethető az ezt ellenzők táborával is…

 

Boldog jó étvágyat!

0

No Comments

Leave a Reply