Húsvéti sonkagolyók

Húsvéti golyóbisok

Ki állítja, hogy egy évben csak egyszer lehet húsvéti hangulat az étkezésnél?

Ez tűrhetetlen… 😉

Most egy olyan receptet dobtam össze, amely kiküszöbölheti ezt a hiányosságot…

Nem csak ez a különlegessége, hanem, hogy egyszerűsége, mégis látványossága, ízvilága és a szigorúbb keto-paleoba is beilleszthető.

Helyet kell kapjon akár hidegtálakon, előételként, ínyenc köretként, vagy egyszerűen nassolni való.

 

Hozzávalók:

3 ek füstölt sonka, tarja, stb. apróra, vékonyra szeletelve, (Lehet maradék főtt sonka/tarja is, de akkor az enzimeknek lőttek…)

1 db főtt tojás

2 ek állati zsír (Sült hús zsírja még megfirkálja pluszban.)

2 ek friss reszelt torma

1 mkk tarka vegyes bors (opcionális)

1 ek apróra vágott medvehagyma (opcionális)

(Só nem kell, mert a füstölt alapanyagok tartalmaznak és be lehet sokallni…)

 

Elkészítés:

A tormát egy tálba reszelem.

A többi hozzávalót összekeverem és turmixolom.

Kanálkával egységes kis darabokra adagolom, kézzel golyókat formázok belőle, és megforgatom a frissen reszelt tormában.

Azonnal is fogyasztható, vagy hűtőben pár napig, (kiszáradás ellen), folpackkal lefedve, eltartható, (már, ha megéri) 😉

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

 

 

 

0

No Comments

Leave a Reply