Ez egy gyors, egyszerű egytálétel, ínyenceknek is kedvére való…
Hozzávalók:
1 kg tarja szeletelve
2-3 db cékla (közepes)
1 fej fokhagyma
1 szelet szalonna (1 cm vastag)
1 mkk só
1/2 mkk bors
1 mkk fahéj (ínyenceknek)
Elkészítés:
A kerámiabetétes wokban felforrósítom a disznózsírt, majd egyesével beleteszem a tarjaszeleteket, éa amikor tele az edény, az első szelettel kezdve, gyorsan megforgatom, (így méndkét oldalán kéreg képződik és az élelmi anyagok, nedvesség nem sül ki belőle és nem lesz rágós, mint a cipőtelp!)
Ezután lefedem, és sülni hagyom, (levet erszt, párolódik), addig megtisztítom az összes zöldséget, a céklát 1×1 cm kis kockákra vágom, és a fokhagymával és a fűszerekkel beledobom, (kivéve a fahéjat!), átkeverem az egészet és hagyom lefedve.
A szalonnát lebőrkézem, és 1 cm hasábokra vágom, majd a börkével együtt beledobom a wokba.
Kb. 20-25 perc alatt készen van az egytálétel, mert mire elpárolog a lé, megpuhul a cékla is, és lepirul a tarjaszelete is.
Amikor lezárom a tűzhelyt, ráhintem a fahéjat, és átkeverem gyorsan.
Azonnal tálalható!
Ötlet:
Lehet karajbaól is készíteni, csak az jóval szárazabb lesz!
A fahéjt csak a végén hozzáadni, mert, ha megég akkor megkeseredik…
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments