Tarja céklával

Céklás tarja

 

Ez egy gyors, egyszerű egytálétel, ínyenceknek is kedvére való…

 

Hozzávalók:

1 kg tarja szeletelve

2-3 db cékla (közepes)

1 fej fokhagyma

1 szelet szalonna (1 cm vastag)

1 mkk só

1/2 mkk bors

1 mkk fahéj (ínyenceknek)

 

Elkészítés:

A kerámiabetétes wokban felforrósítom a disznózsírt, majd egyesével beleteszem a tarjaszeleteket, éa amikor tele az edény, az első szelettel kezdve, gyorsan megforgatom, (így méndkét oldalán kéreg képződik és az élelmi anyagok, nedvesség nem sül ki belőle és nem lesz rágós, mint a cipőtelp!)

Ezután lefedem, és sülni hagyom, (levet erszt, párolódik), addig megtisztítom az összes zöldséget, a céklát 1×1 cm kis kockákra vágom, és a fokhagymával és a fűszerekkel beledobom, (kivéve a fahéjat!), átkeverem az egészet és hagyom lefedve.

A szalonnát lebőrkézem, és 1 cm hasábokra vágom, majd a börkével együtt beledobom a wokba.

Kb. 20-25 perc alatt készen van az egytálétel, mert mire elpárolog a lé, megpuhul a cékla is, és lepirul a tarjaszelete is.

Amikor lezárom a tűzhelyt, ráhintem a fahéjat, és átkeverem gyorsan.

Azonnal tálalható!

 

Ötlet:

Lehet karajbaól is készíteni, csak az jóval szárazabb lesz!

A fahéjt csak a végén hozzáadni, mert, ha megég akkor megkeseredik…

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply