Tojásos fasírt-fészek

Tojásos fasírtfészek

 

Ez egy egyszerű, laktató, hidegtálon is jól mutató, szállítható Keto-paleo eledel.

 

Hozzávalók:

(Kb. 11 db fészek)

 

1 kg darálthús

4 + 11 db tojás

1/2 kg zeller (vagy karfiol, stb.)

1 db hagyma

1 fej fokhagyma

6 szelet szalonna

Só, zellrerlevél, snidling, fokhagyma, bazsalikom, stb. fűszerek, ízlés szerint.

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200C° – ra.

Egy nagytepsit kibélelek sütőpapírral.

A 11 db tojás és a 6 db szalonnaszelet kivételével a zöldségeket megtisztítom, lereszelem/összeszecskázom, majd összedolgozom fasírozott masszának egy nagy tálban.

11 részre osztom szét, valamivel nagyobb méretű fasírtadagokra, mint általában.

Az egyik kézben tartva egy fasírtpogácsa adagot , a közepét kézzel bemélyesztem és körben  kis  peremet formázva a tepsibe helyezem egymás mellé.

Ha kell még akkor a helyén még igazgatom, mélyítem a fészket.

Mindegyikbe beleütök 1 db nyers tojást (11 db).

A szalonnát lebőrkézem, félbe vágom és egyenletesen elosztvam a tojásokra helyezem, hogy befedje.

200C° – on, hőlégkeveréssel kb 35 percig sütöm.

Melegen is fogyasztható, önmagában, vagy körettel is.

 

Ötlet:

A zöldség lehet karfiol, zeller, fehérrépa, paszternák, ínyenceknek cékla, vagy cukkíni, csak akkor figyelni kell, ne legyen túl leveses!

Érdemes az első fészek után beleütni egy tojást, hogy elég magas lesz-e a széle a fészeknek, nehogy kifolyjon sütés közben! (A tojás mérete is meghatározó lehet!)

A fészek alja lehet vékonyabb a többi részhez képest, de arra figyeljünk, hogy ne lyukadhasson ki.

Ha egy mód van rá, akkor a paprikát fűszerben is kerüljük, hisz autoimmun esetén különösen nem ajánlott!

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply