Ez egy egyszerű, laktató, hidegtálon is jól mutató, szállítható Keto-paleo eledel.
Hozzávalók:
(Kb. 11 db fészek)
1 kg darálthús
4 + 11 db tojás
1/2 kg zeller (vagy karfiol, stb.)
1 db hagyma
1 fej fokhagyma
6 szelet szalonna
Só, zellrerlevél, snidling, fokhagyma, bazsalikom, stb. fűszerek, ízlés szerint.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200C° – ra.
Egy nagytepsit kibélelek sütőpapírral.
A 11 db tojás és a 6 db szalonnaszelet kivételével a zöldségeket megtisztítom, lereszelem/összeszecskázom, majd összedolgozom fasírozott masszának egy nagy tálban.
11 részre osztom szét, valamivel nagyobb méretű fasírtadagokra, mint általában.
Az egyik kézben tartva egy fasírtpogácsa adagot , a közepét kézzel bemélyesztem és körben kis peremet formázva a tepsibe helyezem egymás mellé.
Ha kell még akkor a helyén még igazgatom, mélyítem a fészket.
Mindegyikbe beleütök 1 db nyers tojást (11 db).
A szalonnát lebőrkézem, félbe vágom és egyenletesen elosztvam a tojásokra helyezem, hogy befedje.
200C° – on, hőlégkeveréssel kb 35 percig sütöm.
Melegen is fogyasztható, önmagában, vagy körettel is.
Ötlet:
A zöldség lehet karfiol, zeller, fehérrépa, paszternák, ínyenceknek cékla, vagy cukkíni, csak akkor figyelni kell, ne legyen túl leveses!
Érdemes az első fészek után beleütni egy tojást, hogy elég magas lesz-e a széle a fészeknek, nehogy kifolyjon sütés közben! (A tojás mérete is meghatározó lehet!)
A fészek alja lehet vékonyabb a többi részhez képest, de arra figyeljünk, hogy ne lyukadhasson ki.
Ha egy mód van rá, akkor a paprikát fűszerben is kerüljük, hisz autoimmun esetén különösen nem ajánlott!
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments