Paleo Lassagne

Paleo Lassagne

A hagyományos Lassagne paleósitott változata.

Kompromisszumos, mert a paradicsom sem ajánlott a paleóban, főleg autoimmun betegség és más komoly panaszok esetén!

 

Videóval: https://www.youtube.com/watch?v=WBLSeUmzDCM&feature=youtu.be

 

Hozzávalók:

Tojáslepény-tésztához:

5 db tojás

5 ek víz

5 tk zsír

 

Lassagne töltelékhez:

1 kg darált hús

1 vöröshagyma

1 fej fokhagyma

1 ek méz, vagy annak megfelelő stevia édesítő (opcionális, elhagyható)

1/2 kg (hámozott) paradicsom

1 ü paradicsomsűrítmény (Kb. 260 gr)

2 szelet szalonna

3 ek zsír

 

Fűszerek: Himalaya só, vegyes, színes bors, vegamix, bazsalikom,

Teteje díszítéshez:

1 db tojás

3  db közepes karfiolrózsa, és/vagy

1 db kis reszelt sárgarépa, és paszternák

1 szelet szalonna, keskeny csíkokra vágva

 

Elkészítés: A paradicsomot meghámozom. A hagymákat megtisztítom, összevágom a szalonnával és lepirítom, ha már jó, ráöntöm a darálthúst, fűszerezem és sütöm kevergetve a hámozott paradicsommal. Amikor már átsült a hús, ráöntöm a sűrített paradicsomot, (Ha nem nyers paradicsommal kezdtem), egyet forralok rajta és után fűszerezem, ha kell.

Fogok egy kis, csatos tortaformát, aminek az átmérője kb. akkora, mit a palacsintasütőm hasznos felülete.

Felütök egy tojást, hozzáteszek 1 ek vizet, egyneművé keverem majd kis zsírban, palacsintasütőben tojáspalacsintákat sütök, 1x megfordítva.

Teszek a tortaforma aljára egyet, rámerek a kész bolognai húsosszószból, egy negyed mennyiséget. Majd erre ráhelyezem a következő 1tojásos tojáspalacsintát, és igy rétegezve végig, hogy a tojáspalacsinta legyen a tetején. Elosztva a töltelékeket egyenlően 4 részre.

Maradék paradicsomos zsíros lébe belekeverek egy nyers tojást és belereszelem a karfiolt. Ezt összekeverve az egész tetején elegyengetem, majd szalonnacsíkokkal díszítem.

Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 170C fokon, 15percig sütöm.

Tálaláskor, ha már hült egy kissé, leveszem a csatos tortaformát, szeletelem, és bazsalikommal díszítve tálalom…

 

Boldog jó étvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply