A hagyományos Lassagne paleósitott változata.
Kompromisszumos, mert a paradicsom sem ajánlott a paleóban, főleg autoimmun betegség és más komoly panaszok esetén!
Videóval: https://www.youtube.com/watch?v=WBLSeUmzDCM&feature=youtu.be
Hozzávalók:
Tojáslepény-tésztához:
5 db tojás
5 ek víz
5 tk zsír
Lassagne töltelékhez:
1 kg darált hús
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 ek méz, vagy annak megfelelő stevia édesítő (opcionális, elhagyható)
1/2 kg (hámozott) paradicsom
1 ü paradicsomsűrítmény (Kb. 260 gr)
2 szelet szalonna
3 ek zsír
Fűszerek: Himalaya só, vegyes, színes bors, vegamix, bazsalikom,
Teteje díszítéshez:
1 db tojás
3 db közepes karfiolrózsa, és/vagy
1 db kis reszelt sárgarépa, és paszternák
1 szelet szalonna, keskeny csíkokra vágva
Elkészítés: A paradicsomot meghámozom. A hagymákat megtisztítom, összevágom a szalonnával és lepirítom, ha már jó, ráöntöm a darálthúst, fűszerezem és sütöm kevergetve a hámozott paradicsommal. Amikor már átsült a hús, ráöntöm a sűrített paradicsomot, (Ha nem nyers paradicsommal kezdtem), egyet forralok rajta és után fűszerezem, ha kell.
Fogok egy kis, csatos tortaformát, aminek az átmérője kb. akkora, mit a palacsintasütőm hasznos felülete.
Felütök egy tojást, hozzáteszek 1 ek vizet, egyneművé keverem majd kis zsírban, palacsintasütőben tojáspalacsintákat sütök, 1x megfordítva.
Teszek a tortaforma aljára egyet, rámerek a kész bolognai húsosszószból, egy negyed mennyiséget. Majd erre ráhelyezem a következő 1tojásos tojáspalacsintát, és igy rétegezve végig, hogy a tojáspalacsinta legyen a tetején. Elosztva a töltelékeket egyenlően 4 részre.
Maradék paradicsomos zsíros lébe belekeverek egy nyers tojást és belereszelem a karfiolt. Ezt összekeverve az egész tetején elegyengetem, majd szalonnacsíkokkal díszítem.
Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 170C fokon, 15percig sütöm.
Tálaláskor, ha már hült egy kissé, leveszem a csatos tortaformát, szeletelem, és bazsalikommal díszítve tálalom…
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments