A hagyományos bolognai étel paleósitott változata. – Magában, körettel, vagy feltétként is tálalható…
Kompromisszumos, mert a paradicsom sem ajánlott a paleóban, főleg autoimmun betegség és más komoly panaszok esetén!
Hozzávalók: (4 személyre)
4db tojáslepény-tésztához:
4 db tojás
4 ek víz
4 tk zsír
Bolognai töltelékhez:
1 kg darált hús
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 ek méz, vagy annak megfelelő stevia édesítő
1/2 kg (hámozott) paradicsom, vagy 1 ü natur, házi paradicsomsűrítmény (Kb. 260 gr)
2 szelet szalonna
3 ek zsír
Fűszerek:
Himalaya só, bors, vegamix, bazsalikom, ízlés szerint oregano
Elkészítés:
A paradicsomot meghámozom.
A hagymákat megtisztítom, összevágom a szalonnával és lepirítom, ha már jó, ráöntöm a darálthúst, fűszerezem (kivéve a bazsalikom, ízlés szerint oregano is), és sütöm kevergetve az apróravágott, hámozott paradicsommal.
Amikor már átsült a hús, ráöntöm a sűrített paradicsomot, (Ha nem nyers paradicsommal kezdtem), egyet forralok rajta és utánfűszerezem, ha kell.
Amikor kész, elzárom és csak ezután adom hozzá a bazsalikom illl./és oregano fűszereket! (Intenzívebb íz és illat miatt, valamint nem keseedik meg…)
Tálalása:
Fogok 4 db kis mély, pudingos tálkát, aminek belső kerülete kb. akkora, mit a palacsintasütőm hasznos felülete.
Felütök egy tojást, hozzáteszek 1 ek vizet, egyneművé keverem majd kis zsírban, palacsintasütőben tojáspalacsintákat sütök, 1x megfordítva.
Teszek a tálkába középre egyet, rámerek a kész bolognai húsosszószból, egy negyed mennyiséget.
Majd összefogva és nyomva, kicsit csavarva a tojáspalacsinta-tésztából batyut formázok, és ha így hült, tálalom.
Laktató, kiadós étel…
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments