Fokhagymaszósz

Fokhagymaszósz, sült csirkemellel

A húsos, csontlevesek méltón követő fogása a szósz, más néven mártás.

Ajánlott főtt húsokhoz, sültekhez, hidegtálakra, kinek  kedve szerint…

Paleos változatában nem kellenek a drága, fitátokkal teli maglisztek, sem egyéb csodák.

Az átlagkonyhákban is megtalálható alapanyagokból készült.

 

Több féle variációjuk ismert és kedvelt, a legtöbbje autoimmun diétába is belefér…

(Gyorsabb, időtakarékos változata, ha a gazdag csont/hús levesben főtt zöldségek egy részének felhasználása!)

 

Hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma

3 db paszternák/petrezselyemgyökér

2 ek húsleves zsírja, vagy sülthús zsírja

1 mkk színes őröltbors

1/2 mkk só

 

Elészítés:

 

 

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

 

0

No Comments

Leave a Reply