Ez egy gyors, egyszerű étel, – akár előző napi előkészítés után, – pillanatok alatt tálalható, laktató, paleo-mugliknak is, vendégváráshoz, partyhoz…
Hozzávalók:
1 kg frissen darált hús
1 fej fokhagyma
1 cm csík szalonna
3 db sárgarépa
3 db paszternák, vagy petrezselyem
1/2 fej saláta
5 db tojás + 5 ek. víz + 5 tk zsír
1 tk. tiszta só
1 tk. őrölt, színes bors
1 tk. bazsalikom,
1 tk. oragano
1 tk. zsír
Elkészítés:
A szalonnát a zsíron megpirítom, a darált húst beleborítom, gyorsan elkeverem.
Hozzáteszem a sót, borsot, a tisztított fokhagymagerezdeket, lefedem, és hagyom takarékon. Időnként átkeverem, hogy ne maradjon csomós.
A salátát megmosom, leveleire szedem.
A zöldségeket megtisztítom, és lereszelem, – vagy aprítóval szecskázom.
Ha kész a hús, lezárom, félre húzom, megszórom a maradék fűszerekkel, (oregano, bazsalikom.)
Egy palacsintasütő serpenyőben felolvasztok 1 tk. zsírt, és az 1 db tojás + 1 db víz kombóját felverve, egy tojáslapot sütök, 1x megfordítva.
A tányérra csúsztatom, salátaleveleket teszek a szélére, mint a képen.
Erre a reszelt zöldségkeveréket és végül a darált húst halmozom. Végül a tojáslap szabad felét ráhajtom.
Közben sütöm a többi tojáslapot egyesével, és töltöm, tálalom.
(Egy tányérra 2 db fér. a recept 5 db-ra van megadva.
Boldog jó étvágyat!
Ötlet:
Lehet a saláta mixet egyéb zöldségekkel is helyettesíteni, vagy bővíteni, ízlés szerint, pl. hagyma, uborka stb.
1
No Comments