Hamis paleo-gyros

Hamis gyros

Ez egy gyors, egyszerű étel, – akár előző napi előkészítés után, – pillanatok alatt tálalható, laktató, paleo-mugliknak is, vendégváráshoz, partyhoz…

 

Hozzávalók: 

1 kg frissen darált hús

1 fej fokhagyma

1 cm csík szalonna

3 db sárgarépa

3 db paszternák, vagy petrezselyem

1/2 fej saláta

5 db tojás + 5 ek. víz + 5 tk zsír

1 tk. tiszta só

1 tk. őrölt, színes bors

1 tk. bazsalikom,

1 tk. oragano

1 tk. zsír

 

Elkészítés:

A szalonnát a zsíron megpirítom, a darált húst beleborítom, gyorsan elkeverem.

Hozzáteszem a sót, borsot, a tisztított fokhagymagerezdeket, lefedem, és hagyom takarékon. Időnként átkeverem, hogy ne maradjon csomós.

A salátát megmosom, leveleire szedem.

A zöldségeket megtisztítom, és lereszelem, – vagy aprítóval szecskázom.

Ha kész a hús, lezárom, félre húzom, megszórom a maradék fűszerekkel, (oregano, bazsalikom.)

Egy palacsintasütő serpenyőben felolvasztok 1 tk. zsírt, és az 1 db tojás + 1 db víz kombóját felverve, egy tojáslapot sütök, 1x megfordítva.

A tányérra csúsztatom, salátaleveleket teszek a szélére, mint a képen.

Erre a reszelt zöldségkeveréket és végül a darált húst halmozom. Végül a tojáslap szabad felét ráhajtom.

Közben sütöm a többi tojáslapot egyesével, és töltöm, tálalom.

(Egy tányérra 2 db fér. a recept 5 db-ra van megadva.

 

Boldog jó étvágyat!

 

Ötlet:

Lehet a saláta mixet egyéb zöldségekkel is helyettesíteni, vagy bővíteni, ízlés szerint, pl. hagyma, uborka stb.

1

No Comments

Leave a Reply