Fokhagymás, sült csirkecombok

sült csirkecomb

Ez egy egyszerűségében is finom, laktató étel, akár “Paleo-muglik” számára is…

Hidegtálon is jó választás, akár töltelékkel is.

 

Hozzávalók:

6 db csirkecomb

3 fej fokhagyma

1 szelet szalonna

1 ek színes őrölt bors

1 tk só

1 tk zsír

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem, 200C°-ra.

Egy jénai edényt vékonyan kizsírozok, finoman megsózóm, megborsozom.

A húsokat megtisztítom, és a jénaiba helyezem egymás mellé, hogy a bőrös fele legyen felül.

Sóval, színes őrölt borssal  finoman meghintem az egészet.

A fokhagyma gerezdeket megskalpolom, kb, 4/5 részen, úgy hogy minden gerezd a tetején láthatóvá váljon. (Mint a fotón!)

A levágott kalapban lévő apró fokhagymacsücsköket megtisztítom és elszórom a húsok tetején.

A skalpok tetejét vékonyan megzsírozom, és friss fűszernövény levelet borítok rá, majd a combhúsok közé helyezem.

A szalonnát összevágom,és az edénybe szórom.

Beteszem a sütőbe, és 200C°-on, hőlégkeveréssel, 40 percig sütöm.

Ha kész, a kisült zsírjával meglocsolom, és tálalom.

 

Boldog jó étvágyat!

 

Ötlet:

A combokat nem csak borssal, hanem egyéb szárított, vagy friss fűszerekkel is spékelhetjük ízlés szerint…

(Kakukkfű, bazsalikom, zsálya…stb.)

A bőr alá lehet zöldséges tölteléket is tenni, kedvünk szerint.

0

No Comments

Leave a Reply