Ez egy egyszerűségében is finom, laktató étel, akár “Paleo-muglik” számára is…
Hidegtálon is jó választás, akár töltelékkel is.
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
3 fej fokhagyma
1 szelet szalonna
1 ek színes őrölt bors
1 tk só
1 tk zsír
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem, 200C°-ra.
Egy jénai edényt vékonyan kizsírozok, finoman megsózóm, megborsozom.
A húsokat megtisztítom, és a jénaiba helyezem egymás mellé, hogy a bőrös fele legyen felül.
Sóval, színes őrölt borssal finoman meghintem az egészet.
A fokhagyma gerezdeket megskalpolom, kb, 4/5 részen, úgy hogy minden gerezd a tetején láthatóvá váljon. (Mint a fotón!)
A levágott kalapban lévő apró fokhagymacsücsköket megtisztítom és elszórom a húsok tetején.
A skalpok tetejét vékonyan megzsírozom, és friss fűszernövény levelet borítok rá, majd a combhúsok közé helyezem.
A szalonnát összevágom,és az edénybe szórom.
Beteszem a sütőbe, és 200C°-on, hőlégkeveréssel, 40 percig sütöm.
Ha kész, a kisült zsírjával meglocsolom, és tálalom.
Boldog jó étvágyat!
Ötlet:
A combokat nem csak borssal, hanem egyéb szárított, vagy friss fűszerekkel is spékelhetjük ízlés szerint…
(Kakukkfű, bazsalikom, zsálya…stb.)
A bőr alá lehet zöldséges tölteléket is tenni, kedvünk szerint.
0
No Comments