Törökmogyorós csokigolyók (datolyás)

törökmogyorós csokigolyó

 

Ezek a csokigolyók különböző variációban készültek.

Nem kell sütni, főzni hozzá, amolyan élő enzimes, gyors desszert, a hűtőből…

(A recept mennyiségből kb. 12 db  2,5 cm Ø golyó lett.)

 

Hozzávalók:

1 marék datolya ( natur, aszalt, magozott )

3 ek natur Holland kakaó

3 ek kókusztejszín ( Cocomas )

2 ek törökmogyoró (durvára törve)

2 ek zsír

 

Elkészítés:

Minden huzzávalót, – kivéve 1 ek durvára tört törökmogyorót, – egy aprítóba teszek egynaművé keverek, majd mokkáskanállal egyforma kis adagokat kiemelek és golyókká formálom.

(Ha túl száraz, kemény, kókusztejjel, akkor kókusztejszínnel, vagy kevés vízzel higítható, hogy formálható legyen. Ha hígra sikeredik, kis kakaóval, vagy törökmogyoróliszttel tömöríthető…)

Egy kis mély tálkába teszem a maradék 1 ek durvára tört törökmogyorót és körkörös mozgatással, kicsit óvatosan velenyomkodva, meghempergetem benne , egyenletesen, minden oldalával a formázott golyókat.

Azonnal fogyasztható, vagy felszolgálásik hűtőben tárolandó.

 

Tipp: Lehet mandulával, vagy dióval, egyéb durvára tört maggal is helyettesíteni a mogyorót!

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply