Ezek a csokigolyók különböző variációban készültek.
Nem kell sütni, főzni hozzá, amolyan élő enzimes, gyors desszert, a hűtőből…
(A recept mennyiségből kb. 12 db 2,5 cm Ø golyó lett.)
Hozzávalók:
1 marék datolya ( natur, aszalt, magozott )
2,5 ek natur Holland kakaó
3 ek kókusztejszín ( Cocomas )
2 tk fahéj ( őrölt )
1 mkk stevia édesítőpor
2 ek zsír
Elkészítés:
Minden huzzávalót, – kivéve 1 tk fahéjat és az 1 mkk steviaport, – egy aprítóba teszek egynaművé keverek, majd mokkáskanállal egyforma kis adagokat kiemelek és golyókká formálom.
(Ha túl száraz, kemény, kókusztejjel, akkor kókusztejszínnel, vagy kevés vízzel higítható, hogy formálható legyen. Ha hígra sikeredik, kis kakaóval, vagy kókuszreszelékkel tömöríthető…)
Egy kis mély tálkába teszem a maradék 1 tk fahéjat és az 1 mkk steviaport és körkörös mozgatással meghempergetem benne , egyenletesen, minden oldalával a formázott golyókat.
Azonnal fogyasztható, vagy felszolgálásig hűtőben tárolandó.
Tipp: – Lehet mandulával, vagy dióval, egyéb durvára tört maggal is helyettesíteni a mogyorót!
– Sajnos a tárolás alatt a fahéjas édesítő megszívja magát a nedvességgel és így összeolvad a csokigolyóval, ami csak esztétikailag nem szerencsés, de az ízvilágából semmit nem von le, sőt! Ezt a malőrt úgy lehet kiküszöbölni, hogy amennyiben nem azonnal fogyasztjuk, akkor a tálalás előtti percekben forgassuk bele frissen a fahéjas-steviaporba, és azonnal szervírozzuk!
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments