Ezek a csokigolyók különböző variációban készültek.
Nincs hozzáadva plusz édesítő!
(A datolya mindent visz!)
Nem kell sütni, főzni hozzá, amolyan élő enzimes, gyors desszert, a hűtőből…
(A recept mennyiségből kb. 12 db 2,5 cm Ø golyó lett.)
Hozzávalók:
1 marék datolya ( natur, aszalt, magozott )
3 ek natur Holland kakaó
3 ek kókusztejszín ( Cocomas )
2 ek kókuszreszelék
2 ek zsír
Elkészítés:
Minden huzzávalót, – kivéve 1 ek kókuszreszeléket, – egy aprítóba teszek egynaművé keverek, majd mokkáskanállal egyforma kis adagokat kiemelek és golyókká formálom.
(Ha túl száraz, kemény, kókusztejjel, akkor kókusztejszínnel, vagy kevés vízzel higítható, hogy formálható legyen. Ha hígra sikeredik, kis kakaóval, vagy kókuszreszelékkel tömöríthető…)
Egy kis mély tálkába teszem a maradék 1 ek kókuszreszeléket és körkörös mozgatással meghempergetem benne , egyenletesen, minden oldalával a formázott golyókat.
Azonnal fogyasztható, vagy felszolgálásig hűtőben tárolandó.
Tipp: Lehet mandulával, vagy dióval, egyéb durvára tört maggal is helyettesíteni a mogyorót!
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments