Ez a tojásétel, egyszerű, gyors, hidegtálakon is megállja a helyét!
Így lehet feldobni egy unalmasnak kikiálltott főtt tojásos ételt…
* Autoimmun panaszokkal küzdőknek, a paradicsom és az abból készült ételek fogyasztása nagy körültekintést érdemel, sőt vannak esetek, amikor kimondottan nem is ajánlott!
Hozzávalók:
6 db főtt tojás, lehűtve (Vagy amennyit szeretnénk, de itt a mennyiségek erre vannak megadva.)
2 ek paleo-ketchup
1 tk méz (Opcionális, adott esetben elhagyható)
3 ek durvára tört törökmogyoró, (vagy ízlés szerint lehet dió, mandula, stb mag, akár keverve is)
Fűszerek ízlés szerint, a gasztronómiai élvezetek fokozására, pl. bors, fokhagyma, chili, stb.
Elkészítés:
A tojásokat érdemes előző este lefőzni, lehéjazni, lehűteni.
A lehűtött héjazott tojásokat papírtörlőkendővel szárazra itatom, a jobb tapadás érdekében.
Ha a törökmogyoró egészben van, akkor durvára töröm, (pl. kávédaráló, aprító gyors rövid kezelésével, vagy zacskóban húskloffoló segítségével óvatosan ütögetve.)
Egy tálkába borítom, félterakom.
Egy másik kis tálkába belemerem a ketchupot, ha kell a mézet, és akár további fűszereket, pl. bors, fokhagyma, ínyenceknek chili paprika.
(A paprikára is illik az autoimmunos paradicsomos figyelmeztetés!)
A száraz tojásokat meghempergetem a ketchupos-mézes, fűszeres mázban.
Majd a másik, törökmogyorós tálkában is meggörgetve kapom meg a köpönyeg réteget.
Hűtőben napokig tárolva elálll, de azonnal is fogyasztható!
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments