Tojások – ízes köpönyegben

Tojások - ízes köpönyegben

 

Ez a tojásétel, egyszerű, gyors, hidegtálakon is megállja a helyét!

Így lehet feldobni egy unalmasnak kikiálltott főtt tojásos ételt…

* Autoimmun panaszokkal küzdőknek, a paradicsom és az abból készült ételek fogyasztása nagy körültekintést érdemel, sőt vannak esetek, amikor  kimondottan nem is ajánlott!

 

Hozzávalók:

6 db főtt tojás, lehűtve (Vagy amennyit szeretnénk, de itt a mennyiségek erre vannak megadva.)

2 ek paleo-ketchup

1 tk méz (Opcionális, adott esetben elhagyható)

3 ek durvára tört törökmogyoró, (vagy ízlés szerint lehet dió, mandula, stb mag, akár keverve is)

Fűszerek ízlés szerint, a gasztronómiai élvezetek fokozására, pl. bors, fokhagyma, chili, stb.

 

Elkészítés:

A tojásokat érdemes előző este lefőzni, lehéjazni, lehűteni.

A lehűtött héjazott tojásokat papírtörlőkendővel szárazra itatom, a jobb tapadás érdekében.

Ha a törökmogyoró egészben van, akkor durvára töröm, (pl. kávédaráló, aprító gyors rövid kezelésével, vagy zacskóban húskloffoló segítségével óvatosan ütögetve.)

Egy tálkába borítom, félterakom.

Egy másik kis tálkába belemerem a ketchupot, ha kell a mézet, és akár további fűszereket, pl. bors, fokhagyma, ínyenceknek chili paprika.

(A paprikára is illik az autoimmunos paradicsomos figyelmeztetés!)

A száraz tojásokat meghempergetem a ketchupos-mézes, fűszeres mázban.

Majd a másik, törökmogyorós tálkában is meggörgetve kapom meg a köpönyeg réteget.

 

Hűtőben napokig tárolva elálll, de azonnal is fogyasztható!

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply