Paleo kenyér – alap

Mandulás paleokenyér

 

A paleoban nincs szükség kenyérre, de a teljes áttérés idejére, vagy, hogy legyen mire kenni a krémes állígú élelmiszereket, alaklmanként belefér…

 

Hozzávalók:

4db tojás

3 ek mandulaliszt

1 ek zsír (olvasztva) – valamint annyi, ami szükséges a kenyérsütőformát kizsírozni

1 mk szódabikarbóna

1/2 citrom leve (mindíg a legvégén keverem a paleotésztához)

Paleoban elfogadott só, fűszerek ízlés szerint…

1 marék vegyes magok a tetejére

 

Elkészítés:

(Gyors segítség; ugyanúgy kell elkészíteni mint a hagyományos piskótát!) 😉

A szárazanyagokat összekeverem, a tojásfehérjéket különválasztom, a fehérjét egy csipet sóval, és/vagy a fele szódabikarbónával felverem, kemény habbá.

A sárgájához hozzákeverem a szárazanyag egy részét, a felvert tojásfehérjének 1/3-ával fellezítom, majd hozzáadom a maradék száraz anyagot, végül óvatodsan hozzáforgatom a maradék tojásfehérjehabot, hogy ne törjön össze!

 

A kenyérsütőformát kizsírozom, a kikevert masszát belekanalazom.

(Lehet a tésztáját, és a tetejét vegyes magokkal megszórni, ízlés szerint…)

 

Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 200 C°-on 10 percig, majd 170 C°-on még 25 percig sütöm, (tűpróbával ellenőrzöm…)

Ha kész, hűtés után szeletelhető, fogyasztható! (Ha több készül, fagyasztható, szobahőmérsékleten felolvasztható, ehető)

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

 

0

No Comments

Leave a Reply