A paleoban nincs szükség kenyérre, de a teljes áttérés idejére, vagy, hogy legyen mire kenni a krémes állígú élelmiszereket, alaklmanként belefér…
Hozzávalók:
4db tojás
3 ek mandulaliszt
1 ek zsír (olvasztva) – valamint annyi, ami szükséges a kenyérsütőformát kizsírozni
1 mk szódabikarbóna
1/2 citrom leve (mindíg a legvégén keverem a paleotésztához)
Paleoban elfogadott só, fűszerek ízlés szerint…
1 marék vegyes magok a tetejére
Elkészítés:
(Gyors segítség; ugyanúgy kell elkészíteni mint a hagyományos piskótát!) 😉
A szárazanyagokat összekeverem, a tojásfehérjéket különválasztom, a fehérjét egy csipet sóval, és/vagy a fele szódabikarbónával felverem, kemény habbá.
A sárgájához hozzákeverem a szárazanyag egy részét, a felvert tojásfehérjének 1/3-ával fellezítom, majd hozzáadom a maradék száraz anyagot, végül óvatodsan hozzáforgatom a maradék tojásfehérjehabot, hogy ne törjön össze!
A kenyérsütőformát kizsírozom, a kikevert masszát belekanalazom.
(Lehet a tésztáját, és a tetejét vegyes magokkal megszórni, ízlés szerint…)
Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 200 C°-on 10 percig, majd 170 C°-on még 25 percig sütöm, (tűpróbával ellenőrzöm…)
Ha kész, hűtés után szeletelhető, fogyasztható! (Ha több készül, fagyasztható, szobahőmérsékleten felolvasztható, ehető)
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments