Paleo lepény – alap

Kész, medvehagymás változat

Azt tudni kell, hogy a paleoban, valójában nem fogyasztunk kenyeret!

 

Mivel ez az információ a paleora áttérni szándékozók körében, sokaknak sokkoló hírként hat, ezért átmenetileg őrölt magokból, maglisztekből lehet ezt az űrt áthidalni, pótolni. Természetesen a hangsúly az átmenetin van, mivel egy bizonyos idő után, már sikerül levetkőzni a belénk súlykolt “örök” szabályt, hogy “Ha nem eszel kenyeret, megfájdul a hasad!” stb.

Majd megtapasztalod Magad is, ha figyelsz a tested jelzéseire, hogy nem, hogy függeni nem fogsz kenyértől, de már nem is fogod kivánni a paleós helyettesítőt sem, hisz elveszi a helyet a valóban szükséges, hatékonyabb, minőségibb energihordozó ételek elől… 😉

 

Hozzávalók:

4 db tojás

2 ek Lenmag őrölt, vagy lenmagliszt

2 tkSzezámmag, és/vagy szezámmagliszt

2 tk Tökmag és vagy tökmagliszt

1 mkk Szódabikarbóna

1/2 db Citrom friss leve

2 ek sertészsír

2 gerezd fokhagyma

1 ek medvehagyma levél

Só, fűszerek ízlés szerint

 

Elkészítés:

Mindent egy tálban összekeverek, és a már felforrósított grill-lapra egyenletesen elterítem, és ráhelyezem az üvegtetőt pár percig. Amikor már annyira összeállt akkor 2 fa lapáttal, vagy favillával átfordítom óvatosan, egy lendülettel, hogy ne törjön szét. Majd visszateszem rá az üvegteteőt és lezárom a grill!

Pár perc múlva már kész is! Rácson hűtendő, pizzavágóval is könnyedén szelhető!

 

Ötlet:

A magok és maglisztek felesben keverhetőek!

Ha nincs asztali elektromos grilled, ne szegje kedved, mert egy hagyományos palacsintasütő, serpenyő is megteszi, gofri szerű vastagságban, kis zsír hozzáadásával, kisebb adagokban, meglátod sikerül!

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

0

Paleo lepény - alap

Kész, medvehagymás változat

Készítette angela Közzétéve: október 21, 2013

  • Yield: 1 adag kenyér helyettesítő (8 Adag)
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzés: 12 perc
  • Elkészítés: 22 perc

Paleo lepény - alap, (grillen)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítem a hozzávalókat. Majd bekapcsolom a grillt, 5. fokozatra.

  2. Egy mélyebb edényben a tojásokat és a többi hozzávalóval, egybeöntöm- (magliszten és a citromlén kívül), - gyorsan, kézi, cukrász habverővel egyneművé keverem.

  3. Majd a maglisztet, végül a citromlevet is hozzákeverem.

  4. Mostanra a grill felmelegedett, így a sütőlapra csorgatom az egész lepénytésztát. Elegyengetem, egyforma vastagságra és lefedem.

  5. Sütöm 6-7 percig, majd két lapos fakanál segítségével alányulok, s egyben átfordítom.

  6. Ekkor leveszem még 2-3 percig 3-as fokozatra a hőfokot aztán elzárom és hagyom még a grillen pár percet pihenni.

  7. Rácson hagyom hülni, de melegen is azonnal fogyasztható.

No Comments

Leave a Reply