Héjában sült, fűszeres fokhagyma

Fűszeres, sült fokhagyma

 

Hozzávalók:

5 db fokhagyma

fűszerek

 

Elkészítés:

A legkülső 1-2 réteg héjat leszedem, ha magyar, akkor a bojtos gyökerét is levágom tövig. (A kínainak nincs alapból…)

A felső 1/5 résznél leskalpolom, úgy, hogy minden gerezd meg legyen nyitva.

A tetejére egy kis állati zsiradékot kenek vékonyan, erre fűszert rakok, pl, kakukkfüvet, lefordítva citromfű levelet, stb, kinek mi tetszik.

Minden tepsiben sült húsok közé teszek, 5-6 fejet.

A hússal együtt meg is sül, és a hús tálalásakor könnyedén kinyomható alulról, mint egy tubusból, és a húsra kenve megdobja a gasztro-élvezetet is! 

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

 

0

No Comments

Leave a Reply