Ez egykevés alapanyagból, variált, tovább variálható, félig nyers, banános desszert.
Hozzáadott cukor, méz, és/vagy egyéb édesítés szükségtelen…
Frissen is eteti magát, de pár óra , – vagy egy éjszakai hűtést, – kissé szikkadtabban, jobb, szállíthatóbb, szelhetőbb állaggal hálálja meg…
A recept egy 25x25cm négyzetes lecsatolható oldalas formában készült.
Hozzávalók:
7 db közepes méretű érett, érettebb banán
5 db közepes méretű házi tojás
4 ek mandulaliszt
6 ek paleo étcsoki
3 ek natur holland kakaópor
1,5 ek állati zsiradék
2 db citrom frissen facsart leve
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi vaniliapor
Elkészítés:
Piskóta:
Egy négyzetes, csatos, szétszedhető tortaformát kizsírozok 0,5 ek állati zsiradékkal, vagy sütőpapírral bélelem az alját és az oldalait is.
A sütőt előmelegítem 200C°-ra.
A tojásokat elválasztom, az egyik edényben a fehérjét a morzsa sóval, és/vagy fahéjjal kemény habbá verem.
A másik edényben a sárgáját,
1 késhegynyi szódabikarbóna
1/2 citrom leve
Citromos krém:
1 db egész citrom leve
Csokis krém:
1/2 citrom leve
Díszítés:
2 ek olvasztott paleocsokit, vékonyan csorgatva, össze-vissza, vagy mintázva díszítem a desszert tetejét.
Ötlet:
A banán mennyiséget lehet zöbb, ha a kérmek vastagságát szeretném emelni, – de akkor kisebb szelet is már magasabb ch értékkel indul!
Figyelembe kell vennei a párhuzamos arányokat, a krémmennyiség emelésénél, mert az állag kárára mehet!
Fahéj helyett jó mézeskalács fűszer, de akkor kell 1 ek termelői méz, (ha belefér), mert az hozza ki az igazi ízt
Ha nem számít a piskóta magassága, és levegőssége, akkor elég csak egyben felverrni a tojásokat (sárgát+fehérjét), és úgy hozzávalokkal együtt a formába lapátolni.
Lehet a citromos-vaniliás banánkrémbe keverni (nem paleozóknak), 1 ek rumba áztatott 2-3 ek mazsolát.
0
No Comments