Egy gyorsan összedobható, mégis izgalmas ízvilágú paleos desszert!
2 különböző összetételű desszert kombinációja.
Hozzávalók:
1. – Csokis banánkrémhez:
1 db közepes banán,
1 mkk fahéj
2 ek natur, Holland kakaópor
1 ek zsír
2. – Almás-pitéhez:
2 db alma
4 db tojás
2 ek (púpos) mandulaliszt
1 mkk szódabikarbóna
1/2 db citrom frissen facsart leve
2 ek zsír (a pitébe)
+ zsír az sütőforma kizsírozásához.
Elkészítés:
A sütőt 200C° -ra előmelegítem.
A sütőformát kizsírozom. és egy kis kókuszreszelékkel, vagy magliszttel meghintem.
1. – Csokis banánkrém:
A banánt meghámozva, egy tálban, villával pépesítem.
Hozzákeverem a fahéjat és a kakaóport és egyneművé folgozom.
Két kis kanállal kis golyókat formázok a tepsibe, egyenletes távolságra egymástol, akár mintát is kirakva…
2. – Almás-pitéhez:
Az almát meghámozom, kicsumázom, és lereszelem, vagy szecskázóval összeaprítom.
Egy edénybe minden hozzávalót összekeverek, a legvégén adva hozzá a citromlevet.
Ekkor úvatosan a tepsiben lévő banángolyók közé csorgatom a pite masszát, végül megmozgatom az egészet, hogy egyenletesen elfedje a golyókat és elterüljön a tésztaalap.
Sütőbe teszem, hőlégkeveréssel 180C° -on 25 percig sütöm. (Tűpróba!)
Kicsit hűtve kifordítom a formából, tálalom, vagy tovább díszítem, ízesítem.
Ötlet:
H nincs pl. 2 db almánk, vagy banánunk, a gyümölcsök egymással is helyettesíthetők, pl körte, barack, stb. de akkor figyelembe kel venni
– a levességét, (több szárazanyag kellhet a megfelelő állaghoz),
– a savtartalmát, (lehet édesíteni kell pluszban), és
– az ízharmóniáját. (más, a kiváltó gyümölcshöz való, hozzáillőbb fűszereket érdemes használni)
Lehet a tetejére is egy adag kakaós-banánkrémet kenni, (úgy még krémesebb lesz), vagy almaszósszal nyakon önteni, ill. fahéjas hintéssel is fokozható az élvezete…
Paleocsokoládéval is lekenhető a teteje, (Fotó), vagy mogyorókrémmel, ha kihült és díszíthető banánkarikákkal, stb.
Boldog jó étvágyat! 😉
1
No Comments