Paleo Macaron

Födimandulalisztes macaron paleo mogyorókrémmel

A nagy népszerűségnek örvendő, színes aprósütemény egyszerűsített és paleosított változata.

Gyorsan elkészül és a töltelékekkel is szabadon variálható, különleges finomság.

 

Még valami teszi feledhetetlenné, egészségesebbé a hagyományos maglisztekkel szemben, hogy ez – a még nálunk kevésbé ismert, (Autoimmunosoknak sem tiltott), Koptatott földimandulalisztből készült!

A Koptatott Földimandulalisztből, Panírból és/vagy az Őrleményből készült rántotthúsról a gyerekek, és a Paleo-muglik is elismerően nyilatkoztak!

 

Földimandulaliszt jótékony hatásairól bővebben az alábbi linken itt, a lap alján, a leírásban:

http://www.gluteno.net/foldimandula_orlemeny_koptatott___500_g_1332

 

 

 

Hozzávalók:

(10 db / adag, töltve)

1 db tojás

5 tk földimandulaliszt

1 tk útigűmaghéj liszt, vagy pehely

1 tk disznózsír

1 tk méz (opcionális)

1 db citrom  reszelt héja

1/2 db citrom, frissen facsart leve

1 mkk szódabikarbóna

1 mkk mézeskalács fűszerkeverék / vagy fahéj, gyömbér, izlés szerint…

 

Töltelék:

Paleo mogyorókrém

(Törökmogyoró, vagy tötökmogyoróliszt, zsír, méz, fahéj, natur kakaopor)

 

Díszítés:

Paleocsoki máz

Tört, hántolt, törökmogyoró darabok

 

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 C°-ra.

A hozzávalókat egyneművékeverem, a legvégén adva hozzá a gyümölcslevet és a citom levét.

Macaron szilikonformára adagolom, vagy sütőpapírra kanalazgatom, (kb. 20 db fél macaron tallér lesz az adagból)

180 C°-on, hőlégkeveréssel, 10 prcig, és/vagy a szélek pirulásáig sütöm.

Ha kihült, megtöltöm az eközben elkészített töltelékkel, összeregesztom vele a féltallérokat, majd olvasztott paleocsokit ecsettel a felére felkenve, a csokimáz megszilárdulása előtt, tört mogyoróval szórom meg.

 

Ötlet:

A töltelék paleomogyorókrém helyett, lehet házilekvár, vagy csokis-banánkrém, epres-kókuszkrém, vagy citromos-zserbókrém is…

Megszórható a teteje mandulaszeletekkel, vagy más magdarabokkal, ami tetszik.

Szinezéknek pedig játszhatunk gyümölcsök, zöldségek levével, pl. pramper, eper, spenót, sárgarépa, kurkuma, stb. (1-1 tk, és akkor kevesebb citromlével, ill. + 1 tk. liszttel)

 

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply