“To-tu”-s mazsolás túrókrém

To-tus mazsolás túrókrém

A paleora áttérők, egyik gasztronómiai hiánya a tejtermékek…

Erre megoldásként a tu-tu, vagyis a tojásból készült túró egy rugalmas lehetőség.

Egy másik receptben megtalálható a klasszikus totu elkészítése, itt egy alteratívát kínálok, ízesítve…

 

Hozzávalók:

6 db főtt tojásfehérje

1/2 marék mazsola

1 késhegynyi vaniliarúd kikapart belseje

1 ek sertészsír (vagy 2 ek Cocomas kókusztejszín)

1 mkk méz

1 ek citrom frissen facsart leve

1 morzsa só

 

Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm, meghámozom, és elválasztom a sárgájától (A főtt sárgáját másként is hasznosíthatjuk!)

Minden hozzávalót, (kivéve a mazsola mennyiség felét) egy aprítóba dobálom, és pár pillanat alatt kész is a krémes állagú to-tus túrókrém!

Hozzákeverem a maradék mazsolát a krémhez és már fogyasztható is, vagy hűtőben tartható pár napog csak, mivel nincs benne tartósító sem.

Palacsintatöltelékként is kitűnő választás…

 

Ötlet:

A mazsola helyett lehet más aszlt gyümölcsöt, vagy idénygyümölcsöt (túrókrémként) tenni hozzá a végén.

A mazsola kiváltható dupla dag mézzel.

Vagy aki a mézet kerülné, akkor a teljes mennyiségű mazsolával összeaprítva…

Aki szereti, zsír helyett tehet bele, 2 ek Cosomas kókusztejszínt a selymesebb ízvilágért.

Érdemes a tojásokat előzőleg megfőzni, mert akkor van idő hűneki, és azonnali fogyasztáskor élvezetesebb.

 

Boldog jó étvégyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply