A hagyományosan megbetegítő, gabonás fasírozott szuper-egyszerű, paleosított változata, amit ízlés szerint tovább variálhatunk… 😉
Gyors, akár melegen, vagy hidegtálon is mutatós, laktató, hurcolható!
Süthető serpenyőben zsírban, vagy sütőben kényelmesen…
Hozzávalók:
1 kg darálthús
3 szelet szalonna
1/2 kg zeller (Kb. 1 nagyobb fej)
3-4 db tojás (mérettől függően)
1 db vörös hagyma
1 fej fokhagyma
Só, bors, fokhagymapor, petrezselyem, oragáno, egyéb fűszerek ízlés szerint…
Elkészítés:
Ha időtakarékosan sütőben készítem, akkor a sütőt előmelegítem 200C°-ra.
A zöldségeket megtisztítom, és aprítóval, együtt, összeszecskázom, vagy hagyományosan késsel apróra vágom a hagymákat a zellert nagylyukuval lereszelem.
A szalonnát lebőrkézem, és 5 x 5 mm-esre kockázom.
Egy tálba beledobok mindent, nyersen, összekeverem kézzel, tepsibe sütőpapírt teszek, és gyorsan egyforma kis fasírtholyókat formázok, majd kissé lelapítva, 1 -2 cm-re, egymás mellé helyezem.
180-200C°-on 40 perc alatt készre sütöm.
Tálban hűtöm, vagy rácson…
Azonnal fogyasztható!
Ötlet:
Gyors, mert semmit nem kell elősütni, minden mehet bele nyersen, összesül és szaftos lesz!
Lehet fokozni az élményt 10 dkg füstölt kolbásszal, szalonna méretre kockázva, belekeverve.
Nem használok pirospaprikát, az autoimmunosoknak ezért a kolbász sem szerencsés!
A zeller kiváltható paszternákkal, karfiollal, ínyenceknek sárgarépával, vagy céklával. Vagy ezek keverékével, kinek éppen mi van kéznél!
A kisebb fasírtgolyóknak elég a 180C° is, nehogy kiszáradjanak!
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments