Mustáros tarjaszelet

Mustáros tarjaszelet

A mustáros tarjaszelet egy gyorsan elkészülő étel, mivel előre be van pácolva, így napokig eltartható, érlelhető és ízesebb, porhanyósabb lesz!

(Így kitolható a szavatosság ideje, a több hús vásárlásakor.)

Mindössze egy edényben készül a körettel, – kicsit hajaz a hamis vadasra ízvilágára, megfirkálható paleo-mustárral…

Egytálételként is kiváló gasztro-élmény.

 

Hozzávalók:

2-3 tarja (nyaka) szelet / fő

3 ek paleo mustár

1 csík szalonna

1 mkk só

1 mkk frissen őrölt, színes borskeverék

2 gerezd fokhagyma, / vagy 1 ek fokhagymapor

5 ek állati zsír a sütéshez

 

Pácolás:

Egy lefedhető üvegtálat kikenek paleo-mustárral, a hússzeleteket belehelyezem és rétegenként teljesen bekenem mustárral, végül a tetejét is.

Lezárom és a hűtőbe helyezem felhasználásig.

 

Elkészítés:

 

 

Tipp:

Érdemes akár 1 kg húst is előre bepácolni, és csak annyit sütni frissen, amennyire szükség van!

Így akár egy hétig is beoszthatjuk, mert a hűtőben lefedve eláll, érlelődik, pácolódik…

 

Lehet közé fokhagymagerezdeket is dugdosni, és együtt sütni a hússal.

 

Boldog jó étvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply