A “népszerű, arany-áras” meglisztektől mentes, gyümölcsös, szaftos állagú piskóta alap-torta.
Élettanilag szükségtelen a gyümölcsök ekkora dömpingje, a magas szénhidrát/fruktóz miatt, – szezonalitást is figyelembe véve, – sőt, hőkezelve a gyümölcs már kész ch-bomba!
(De, ha van igény rá, pl. ünnepek, gyerek, stb. akkor egy viszonylag elfogadható, kompromisszumos tortaalap…)
Fotó:
(Banános csokikrémmel, eperdarabokkal és eperkrémmel töltve.)
Hozzávalók:
Piskóta tortához:
6 db tojás
1 citrom frissen facsart leve
3 db banán
3 ek paleo csokoládé
1 tk mézeskalácsfűszer keverék
1 tk szódabikarbóna
3 ek natúr kakaópor
1 morzsa só
Banános csokikrémhez:
2 db banán
2 ek natúr kakapor
1 ek frissen facsart citrom leve
1 morzsa só
mindent összeturmixolva felhasználható…
Epres krémhez:
10 db eper kis kockákra vágva
10 db eper turmixolva
2 db banán (a fenti, 10 db eperrel együtt), összeturmixolva
1 ek frissen facsart citrom leve
mindent összeturmixolva, – kivéve az eperkockákat, azt a végén lazán hozzákanalazva -, felhasználható…
Díszítéshez:
5 ek. paleo csoki
11 db paleo-csokiba mártott eper
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 200 C°-ra.
A tortaformát kizsírozom, vagy sütőpapírral kibélelem.
A piskóta hozzávalóit összekeverem, és a formába töltöm, megkocogtatom, és a sütőbe helyezem.
Előmelegített sütőben, 180C°-on 35 perc, hőlégkeveréssel, megsütöm / tűpróba!
Kihűtöm rácson, majd megfelezem és krémekkel töltöm ízlés szerint.
Boldog jóétvágyat! 😉
Ötlet:
A díszítésre szánt epret, a zöld csumájával együtt, alaposan megmosva, papírtörlővel felitatva, előhűtve praktikus a paleocsokimázba mártani.
0
Ez mekkora tortaformához való recept?
Kedves Beatrix!
Köszönöm az érdeklődét!
A kereskedelemben kapható általános méretű tortaformákat használom, mint pl. a nagy kör alakú, vagy a négyzet alakú csatos, aminek 25cm az átmérője.
Valamint a kicsi zsúrtorta formát, aminek 18 cm az átmérője.