Banános-csokitorta, eperrel…

S0298186l_resizeBanános csokitorta eperrel

A “népszerű, arany-áras” meglisztektől mentes, gyümölcsös, szaftos állagú piskóta alap-torta.

 

Élettanilag szükségtelen a gyümölcsök ekkora dömpingje, a magas szénhidrát/fruktóz miatt, – szezonalitást is figyelembe véve, – sőt, hőkezelve a gyümölcs már kész ch-bomba!

(De, ha van igény rá, pl. ünnepek, gyerek, stb. akkor egy viszonylag elfogadható, kompromisszumos tortaalap…)

 

Fotó:

(Banános csokikrémmel, eperdarabokkal és eperkrémmel töltve.)

 

 

Hozzávalók:

 

Piskóta tortához:

6 db tojás

1 citrom frissen facsart leve

3 db banán

3 ek paleo csokoládé

1 tk mézeskalácsfűszer keverék

1 tk szódabikarbóna

3 ek natúr kakaópor

1 morzsa só

 

Banános csokikrémhez:

2 db banán

2 ek natúr kakapor

1 ek frissen facsart citrom leve

1 morzsa só

mindent összeturmixolva felhasználható…

 

Epres krémhez:

10 db eper kis kockákra vágva

10 db eper turmixolva

2 db banán (a fenti, 10 db eperrel együtt), összeturmixolva

1 ek frissen facsart citrom leve

mindent összeturmixolva, – kivéve az eperkockákat, azt a végén lazán hozzákanalazva -, felhasználható…

 

 Díszítéshez:

5 ek. paleo csoki

11 db paleo-csokiba mártott eper

 

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 200 C°-ra.

A tortaformát kizsírozom, vagy sütőpapírral kibélelem.

A piskóta hozzávalóit összekeverem, és a formába töltöm, megkocogtatom, és a sütőbe helyezem.

Előmelegített sütőben, 180C°-on 35 perc, hőlégkeveréssel, megsütöm / tűpróba!

Kihűtöm rácson, majd megfelezem és krémekkel töltöm ízlés szerint.

 

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

Ötlet:

A díszítésre szánt epret, a zöld csumájával együtt, alaposan megmosva, papírtörlővel felitatva, előhűtve praktikus a paleocsokimázba mártani.

0

No Comments

Leave a Reply