Zeller chips

 

Gyors, egyszerű, vendégváró rágcsa, a gyerekek is imádják..

 

Hozzávalók:

1 db zellergumó

Zsír a sütéshez

Fűszerek ízlés szerint…

 

Elkészítés:

A meghámozott, mosott zellert uborkagyalun, vagy hullámos élü burgonyaszeletelővel (minden szelet után, 90°-ban elfordítva, lyukacsos, rácsos mintát ad), gyorsan feldarabolom.

Majd bő, forró zsírban, (akár fritőzben), pár perc alatt megsütöm, óvatosan kevergetve, ne ragadjanak össze!

Nem szabad otthagyni közben, mert hirtelen megég!

 

Papírtörlőn kihűtöm és utólag, már hidegen fűszerezem.

(Melegen nem jó sózni, sem letakarni, mert összeesik, nem lesz ropogós!)

 

Fűszerezés:

Medvehagyma szárítva, vagy apróra vágva, tört fokhagyma, kakukkfű, fokhagymapor, paprika, borsos, chilipaprikás, köménymagos, stb.

 

Ötlet:

Lehet előtte szalonnát sütött olajba forgatni, olyan bacon-ösen…

Cékla, fekete retek, paszternák is tuti!

 

Boldog, jó étvágyat!

 

0

No Comments

Leave a Reply