Újévi malacsült

Malacsült

Nem csak újévkor készíthető, gyors, natur, egyszerű alaprecept, ketogén üzemmódban is fogyasztható… 😉

 

Hozzávalók:

 

1/2 Malacka (piglet), bőrös-oldalas, bordája

2 fej fokhagyma

3 ek zsír

1 tk. himalaya só

1 mkk. fehér, és/vagy vegyes őröltbors

1/2 dcl. minőségi vörösbor (elhagyandó, mivel a bor nem paleo…)

1-2 fej saláta, vagy bármilyen, pl. savanyúkáposzta, stb. köretként, (Ketohoz a ch-ra figyelve!)

 

 

Műveleti sorrend:

 

Malackát megtisztítom, a bőrös felén 2 x 2 cm-enként, éles késsel bevagdosom (Csak a bőrt és zsírt, a húst már nem!)

Megtísztítom a fokhagymát, de gerezdben hagyom, nem töröm meg.

Sóval, borssal bedörzsölöm mindkét felén. (Ha sütőben, tepsiben sütöm, akkor a zsírral és a fűszerekkel együtt dörzsölöm, akár már így bepácolva, előző este is, a hűtőben érlelve…)

 

A zsírt a serprnyőben felforrósítom és hirtelen megpirítom előbb a bőrkés, majd 1-1 1/2 perc után a másik oldalán, majd lefedve, – a fokhagymagerezdekkel együtt, – készre sütöm.

Utoljára a bőrös felével lefelé rápirítok, (és ekkor öntse alá a vörösbort, aki eképp szeretné készíteni…)

 

Salátával, tetszés szerint, még melegen tálalom!

Aki szereti, még 1-2 gerezd, nyers fokhagymát rányomhat tálaláskor a sült tetejére, mint a cigánypecsenyénél…

 

Boldog jóétvágyat! 🙂

0

No Comments

Leave a Reply