Nem csak újévkor készíthető, gyors, natur, egyszerű alaprecept, ketogén üzemmódban is fogyasztható… 😉
Hozzávalók:
1/2 Malacka (piglet), bőrös-oldalas, bordája
2 fej fokhagyma
3 ek zsír
1 tk. himalaya só
1 mkk. fehér, és/vagy vegyes őröltbors
1/2 dcl. minőségi vörösbor (elhagyandó, mivel a bor nem paleo…)
1-2 fej saláta, vagy bármilyen, pl. savanyúkáposzta, stb. köretként, (Ketohoz a ch-ra figyelve!)
Műveleti sorrend:
Malackát megtisztítom, a bőrös felén 2 x 2 cm-enként, éles késsel bevagdosom (Csak a bőrt és zsírt, a húst már nem!)
Megtísztítom a fokhagymát, de gerezdben hagyom, nem töröm meg.
Sóval, borssal bedörzsölöm mindkét felén. (Ha sütőben, tepsiben sütöm, akkor a zsírral és a fűszerekkel együtt dörzsölöm, akár már így bepácolva, előző este is, a hűtőben érlelve…)
A zsírt a serprnyőben felforrósítom és hirtelen megpirítom előbb a bőrkés, majd 1-1 1/2 perc után a másik oldalán, majd lefedve, – a fokhagymagerezdekkel együtt, – készre sütöm.
Utoljára a bőrös felével lefelé rápirítok, (és ekkor öntse alá a vörösbort, aki eképp szeretné készíteni…)
Salátával, tetszés szerint, még melegen tálalom!
Aki szereti, még 1-2 gerezd, nyers fokhagymát rányomhat tálaláskor a sült tetejére, mint a cigánypecsenyénél…
Boldog jóétvágyat! 🙂
0
No Comments