Lavina – Tornyok Gesztenyés krém

Gesztenyés-csokis -vaniliás-diós

Ez a Lavina – Tornyok  krémesdesszert, sütirorozat egyik eleme a gesztenyés töltésű.

(Külön ízekre bontva találhatóak meg a receptek, mert akkor bárki összeállíthatja a saját kedvenc variációját!)

Ha a hozzávalók előre hűtött állapotban keverednek, előbb kész a remekmű…

Paleo-csokoládéval, vaniliásan, csokisan, citromosan, gyümölcsösen, valamint idény, vagy fagyasztott gyümölcsökkel is variálva a rétegeket…

(Figyelni a fruktózra is!)

 

Hozzávalók:

1 cs. natur gesztenyemassza (Óvatosan a nagy ch tartalom miatt!)

1 tk méz, vagy stevia édesítő

1 ek (Domaci – volt Jugó) rum (Elhagyható, durván kompromisszumos, nem paleo!)

1 mkk fahéj

2 ek natur meggy leve (A méz, a meggylé és a fahéj kicsit hajaz a rum feelingre…)

1 ek kókusztejszín (Elhagyható, a szigorú paleoban a xantán gumi sűrítőanyag miatt…)

 

Elkészítés:

Mindent egy tálba borítok és egyneművé keverem, lazán habosítom.

Higítani meggylével és/vagy kókusztejszinnel, és/vagy vízzel lehet, óvatosan, kis adagokban!

 

A képen fentről lefelé haladva: Citromos, csokis, gesztenyés, csokis, vaniliás, , gesztenyés, diós-csokis talpon

Paleocsokiöntettel, egész és darált dióval megszorva…

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply