Ez a Lavina – Tornyok krémesdesszert, sütirorozat egyik eleme a gesztenyés töltésű.
(Külön ízekre bontva találhatóak meg a receptek, mert akkor bárki összeállíthatja a saját kedvenc variációját!)
Ha a hozzávalók előre hűtött állapotban keverednek, előbb kész a remekmű…
Paleo-csokoládéval, vaniliásan, csokisan, citromosan, gyümölcsösen, valamint idény, vagy fagyasztott gyümölcsökkel is variálva a rétegeket…
(Figyelni a fruktózra is!)
Hozzávalók:
1 cs. natur gesztenyemassza (Óvatosan a nagy ch tartalom miatt!)
1 tk méz, vagy stevia édesítő
1 ek (Domaci – volt Jugó) rum (Elhagyható, durván kompromisszumos, nem paleo!)
1 mkk fahéj
2 ek natur meggy leve (A méz, a meggylé és a fahéj kicsit hajaz a rum feelingre…)
1 ek kókusztejszín (Elhagyható, a szigorú paleoban a xantán gumi sűrítőanyag miatt…)
Elkészítés:
Mindent egy tálba borítok és egyneművé keverem, lazán habosítom.
Higítani meggylével és/vagy kókusztejszinnel, és/vagy vízzel lehet, óvatosan, kis adagokban!
A képen fentről lefelé haladva: Citromos, csokis, gesztenyés, csokis, vaniliás, , gesztenyés, diós-csokis talpon
Paleocsokiöntettel, egész és darált dióval megszorva…
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments