Töltött tarja

Töltött tarja

Egyszerű és nagyszerű, sok molyolást nem igénylő étel.

Ketogén étrendbe is beillesztető!

 

Azért különleges még, mert akár nyersen, vagy már sütve lefagyasztható…

Sütve, melegen is fogyasztható, körettel laktató, lehűtve szalámiként/felvágottként is szeletelhető, szállítható, munkába/suliba/kirándulásra csomagolható, kitűnő hidegtálra és feltétként főzelékre is praktikus..

Tölthető még a kolbász mellett fasírt alapanyaggal, gombásan, szalonnával, főtt tojással, kinek mi tetszik, vagy akad otthon, mint variációs lehetőség… 😉

 

 

Hozzávaló:

 

1 kg kicsontozott tarja egyben (Hentesemnél kérésre, kicsontozva, előre megtöltve kolbásztöltelékkel is rendelhető!)

1 szál sütnivaló kolbász (Ízlés szerint lehet csípős, vagy csemege)

1 ek. zsír

1 tk. himalaya só

1 mkk őrölt fehérbors, vagy vegyesbors

2 fej fokhagyma

 

 

Elkészítés:

Ha külön vásároltuk a tarját és a sütnivaló kolbászt, akkor megmossuk a húst és a kolbászt is.

(Mint minden alakalommal, a konyhai szennyeződés és csontszilánkok elkerülése végett!)

 

Egy hosszú, éles késsel (szerencsésebb, hosszabb éllel rendelkező késsel vágni, mint a hús hossza!), keresztülvágom a hús közepét. Vagy X, vagy V alakban!

(Ez azért fontos, mert X alakban a töltelék virágot, keresztet formálhat, V alakban pedig szívminta vehető ki, amikor szeleteljük… 😉 )

A sütnivaló kolbász végét megnyiton, és a lyikba irányítva, egyenletesen, bemasszírozom, benyomom, kitöltve levegőmentesen a húsba vágott üreget.

(A fotón a Hentesem nem sajnálta a bélést, jól megtöltötte, lehet, ahogy Ő szereti… ;))

 

A lágy zsírba beleszórom a fűszereket, és a tört fokhagymát, majd az egészet kívülről, minden oldalon, egyenletesen bekenem.

Előmelegített sütőben, 200 C°-on  először 1/2 órát sütöm, majd 180 C°-on (néha villával körbe megbökdösve, és a saját kisült, lefolyt zsírjával meglocsolgatva), +1 / 1, 1/2 órát.

 

Kedvünk szerint tálalható, felhasználható…

 

Boldog jóétvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply