Egyszerű és nagyszerű, sok molyolást nem igénylő étel.
Ketogén étrendbe is beillesztető!
Azért különleges még, mert akár nyersen, vagy már sütve lefagyasztható…
Sütve, melegen is fogyasztható, körettel laktató, lehűtve szalámiként/felvágottként is szeletelhető, szállítható, munkába/suliba/kirándulásra csomagolható, kitűnő hidegtálra és feltétként főzelékre is praktikus..
Tölthető még a kolbász mellett fasírt alapanyaggal, gombásan, szalonnával, főtt tojással, kinek mi tetszik, vagy akad otthon, mint variációs lehetőség… 😉
Hozzávaló:
1 kg kicsontozott tarja egyben (Hentesemnél kérésre, kicsontozva, előre megtöltve kolbásztöltelékkel is rendelhető!)
1 szál sütnivaló kolbász (Ízlés szerint lehet csípős, vagy csemege)
1 ek. zsír
1 tk. himalaya só
1 mkk őrölt fehérbors, vagy vegyesbors
2 fej fokhagyma
Elkészítés:
Ha külön vásároltuk a tarját és a sütnivaló kolbászt, akkor megmossuk a húst és a kolbászt is.
(Mint minden alakalommal, a konyhai szennyeződés és csontszilánkok elkerülése végett!)
Egy hosszú, éles késsel (szerencsésebb, hosszabb éllel rendelkező késsel vágni, mint a hús hossza!), keresztülvágom a hús közepét. Vagy X, vagy V alakban!
(Ez azért fontos, mert X alakban a töltelék virágot, keresztet formálhat, V alakban pedig szívminta vehető ki, amikor szeleteljük… 😉 )
A sütnivaló kolbász végét megnyiton, és a lyikba irányítva, egyenletesen, bemasszírozom, benyomom, kitöltve levegőmentesen a húsba vágott üreget.
(A fotón a Hentesem nem sajnálta a bélést, jól megtöltötte, lehet, ahogy Ő szereti… ;))
A lágy zsírba beleszórom a fűszereket, és a tört fokhagymát, majd az egészet kívülről, minden oldalon, egyenletesen bekenem.
Előmelegített sütőben, 200 C°-on először 1/2 órát sütöm, majd 180 C°-on (néha villával körbe megbökdösve, és a saját kisült, lefolyt zsírjával meglocsolgatva), +1 / 1, 1/2 órát.
Kedvünk szerint tálalható, felhasználható…
Boldog jóétvágyat! 😉
1
No Comments