Szezámos zöldségbogyók

Szezámos zöldségbogyók

Gyors köretnek kítűnő, főleg annak, aki szereti a pirult szezám illatát, ízét, különösen élvezetes lesz.

 

Hozzávalók:

1/2 kg paszternák, vagy fehér zöldséggyökér

3 db tojás

2 gerezd fokhagyma

1 késhegynyi só

1 késhegynyi bazsalikom, ízlés szerint

2 ek szezámmag

Sertészsír a sütéshez

 

Elkészítés:

A paszternákot meghámozom, és aprítóba szecskázom, majd minden mást hozzádobálok, kivéve a szezámmagot.

Összekevezem egyenletesen a géppel.

Majd végül hozzáadom a szezámmagot is.

Zsírt hevítek serpenyőben, és kézzel,  teáskanállal adagolva, kis hombócokat formálva kisütöm, 1x fordítva, átmozgatva a golyókat.

Pillanatok alatt átsül mint a krokettek.

Nem szabad otthagyni, mert hamar megég a szezám miatt is!

Azonnal tálalható.

 

Ötlet:

Lehet egy késhegynyi fahéjjal is megfirkálni az írharmóniát.

Medvehagymával is megbolondítható.

Aki nem paleozik, vagy nem autoimmun beteg, az tehet bele 2 ek paradicsompürét, vagy napon szárított, apróra vágott paradicsomdarabokat, úgy mediterránélményben lesz része a bazsalikommal..

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply