Gyors köretnek kítűnő, főleg annak, aki szereti a pirult szezám illatát, ízét, különösen élvezetes lesz.
Hozzávalók:
1/2 kg paszternák, vagy fehér zöldséggyökér
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi só
1 késhegynyi bazsalikom, ízlés szerint
2 ek szezámmag
Sertészsír a sütéshez
Elkészítés:
A paszternákot meghámozom, és aprítóba szecskázom, majd minden mást hozzádobálok, kivéve a szezámmagot.
Összekevezem egyenletesen a géppel.
Majd végül hozzáadom a szezámmagot is.
Zsírt hevítek serpenyőben, és kézzel, teáskanállal adagolva, kis hombócokat formálva kisütöm, 1x fordítva, átmozgatva a golyókat.
Pillanatok alatt átsül mint a krokettek.
Nem szabad otthagyni, mert hamar megég a szezám miatt is!
Azonnal tálalható.
Ötlet:
Lehet egy késhegynyi fahéjjal is megfirkálni az írharmóniát.
Medvehagymával is megbolondítható.
Aki nem paleozik, vagy nem autoimmun beteg, az tehet bele 2 ek paradicsompürét, vagy napon szárított, apróra vágott paradicsomdarabokat, úgy mediterránélményben lesz része a bazsalikommal..
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments