Akiknek hiányzik a hagyományos lángos hangulata, azoknak itt egy remek alternatíva a paleo gasztón belül.
Ez is gyorsan elkészíthető, serpenyős változat.
Medvehagymás, fokhagymás, sós, kesu-tejfölös, ízlés szerint…
Hozzávalók:
1/2 kg paszternák, (vagy fehérrépe/zöldség)
2 db tojás
só, bors,
1-2 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
1 késhegynyi Garam-masala őrölt fűszer (Opcionális, ínyenceknek)
+ sertészsír a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított, összeaprított paszternákot anyi vízzel, hogy épphogy ellepje vagy húslével főzöm puhára, leszűröm és és összeturmixolom.
Ha kicsit hült, hozzáadom a felvert tojásokat, a fűszereket, és alaposan összekeveem.
Bő, forró, serpenyős zsírba teszek egy-egy evőkanálnyit, lelapítom kicsit, és ropogósra sütöm mindkét oldalát.
Akár frissen tálalva tört fokhagymával, vagy variálható vékonyra metélt friss medvehagyma levelekkel, hihetetlen finom lakoma, nem érdemes csak egy adagot csinálni… 😉
Boldog jó étvágyat!
0
Szia! A receptet is megosztod? Hozzávalók, elkészítés?
Köszi: Tamara
Szia!
Igenisértettem!
Kis türelmet kérek…
Sietve pótolom!
Csak egészség legyen!
@ngela