Paleo-lángos alap

Paleo lángos alap

Akiknek hiányzik a hagyományos lángos hangulata, azoknak itt egy remek alternatíva a paleo gasztón belül.

Ez is gyorsan elkészíthető, serpenyős változat.

Medvehagymás, fokhagymás, sós, kesu-tejfölös, ízlés szerint…

 

Hozzávalók:

1/2 kg paszternák, (vagy fehérrépe/zöldség)

2 db tojás

só, bors,

1-2 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor

1 késhegynyi Garam-masala őrölt fűszer (Opcionális, ínyenceknek)

+ sertészsír a sütéshez

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, összeaprított paszternákot anyi vízzel, hogy épphogy ellepje vagy húslével főzöm puhára, leszűröm és és összeturmixolom.
Ha kicsit hült, hozzáadom a felvert tojásokat, a fűszereket, és alaposan összekeveem.
Bő, forró, serpenyős zsírba teszek egy-egy evőkanálnyit, lelapítom kicsit, és ropogósra sütöm mindkét oldalát.
Akár frissen tálalva tört fokhagymával, vagy variálható vékonyra metélt friss medvehagyma levelekkel, hihetetlen finom lakoma, nem érdemes csak egy adagot csinálni… 😉
Boldog jó étvágyat!
0

Comments (2)

  • Tamara 4 év ago Reply

    Szia! A receptet is megosztod? Hozzávalók, elkészítés?
    Köszi: Tamara

    angela 4 év ago Reply

    Szia!

    Igenisértettem!
    Kis türelmet kérek…
    Sietve pótolom!

    Csak egészség legyen!

    @ngela

Leave a Reply