Kolbászos tojás-puffancs

Kolbászos tojás-puffanycs

Ez egy gyors, egyszerű tojás-kolbász variáció, imádni fogod, nem beszélve a gyerekekről, laktató, keto-paleoba is beilleszthető,  hidegtálra és azonnali rárontásra…

 

Hozzávalók: (Kb. 16 db teáskanál méretű)

3 db főtt tojás

1 db  tojás (nyers)

1  gerezd fokhagyma, ( vagy 1 mkk fokhagymapor)

1 morzsányi só

1 csipet bors

 

zsír a sütéshez

 

Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm. (Akár előző nap.)

A kolbász szeleteket  egyforma méretű kockákra darabolom.

Az előzőleg megfőzött tojásokat tisztítás után villával egy tálban összeparírozom.

és minden hozzávalót, (kolbászt, nyers tojást, fűszereket) összekeverem lazán, egyenletesen.

Zsírt hevítek egy serpenyőben, és 2 db teásknállal gyorsan egymástól kis távolságre felhelmozom.

Mire végzek az adaggal, az első halmokat már fordíthatom, és ennyi!

(Nem kell agyon sütni, csak 1 tojásnyi sütés elég, mert a kolbász és a főtt tojások már nem igénylik.)

Azonnal fogyasztható!

 

Ötlet:

Nem kell túlsózni, hisz a kolbász maga is elég fűszeres!

Díszíthető fogpiszkálóval, további kolbászszeletekkel, capri bogyóval, rákocskákkal, vagy olajbogyóval, ki mit szeret…

Lehet kevesebb db és nagyobb méretű is.

 

Boldog jó étvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply