Gesztenyés, csokikrémes narancs torta

Gesztenyés, csokikrémes narancstorta
0

Gesztenyés, csokikrémes narancs torta

Gesztenyés, csokikrémes narancstorta

Készítette angela Közzétéve: október 12, 2013

  • Yield: 8 Adag
  • Előkészítés: 45 perc

Gesztenyés csokikrémmel töltött narancsos torta, narancsszeletekkel díszítve és paleo csokimázzal bevonva.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Piskóta, (Gyümölcskenyér alap): A 4 tojást 0,5 ek édesítőt, 1 tk fahéjat, 1 mk szódabikarbónát,1 morzsányi sót, egy mélyebb edényben felverem, majd hozzákeverem a 15 dkg maglisztet, végül az aszaltgyümölcsöket. Előmelegített grillen kb. 12 perc alatt megsütöm, kihűtöm, 2 db kis tortaforma karikára, formára vágom.

  2. Gesztenyekrém: 1 db natur gesztanyamasszát és 100 ml kókusztejszínt 1 ek édesítővel kikeverem, még kenhető állagúra. (Kókusztejjel, vagy a leeső turmixolt naranccsal higítható, lazítható. /Nem paleozók, 1 ek rummal megfirkálhatják!/

  3. Csokoládé bevonat: 4 ek kókuszzsírt vízgőz felett megolvasztom, hozzákeverem az 1 tk fahéjat, 2 ek kakaóport, 1 ek édesítőt. (Egy része a bonbonhoz kell a maradék a tortabevonáshoz...)

  4. Csokoládészív bonbon: A csokoládébevonatot annyi formába öntöm, amennyi a díszítéshet kell. Kihűtöm.

  5. Torta összeállítása: Egy kis tortaforma aljára beteszem az egyik gyümölcstortalapot. Rákenem nagy kanál aljával a gesztenyekrémet. (Ha hullámosra alakítjuk, nem baj, a csokikrém kiegyenlíti a tetejét, látványosabb lesz szeletben...) Körben ráhelyezem a 6db csunyábbra sikeredett narancskarikákat. Erre a rétegre jön a csokoládékrém és a végét lezárom a másik gyülölcslappal. A tetejére rákenem a csokibevonatot, szilikonecsettel, ráhelyezem a narancskarikákat, az öntettel, a középsőre, csoki-spirált rajzolok-formázok egy kiskanállal. Hűtőbe teszem.

  6. Végül a csokibonbonokkal feldíszítem a narancskarikákat. és tálalásig hűtőben rejtegetem... 😉

No Comments

Leave a Reply