Gesztenyés, csokikrémes narancs torta
Készítette október 12, 2013
Közzétéve:- Yield: 8 Adag
- Előkészítés: 45 perc
Gesztenyés csokikrémmel töltött narancsos torta, narancsszeletekkel díszítve és paleo csokimázzal bevonva.
Hozzávalók
- 2 db narancs Hámozva, 14 db vékony karikára szeletelve
- 1 marék aszalt gyümölcs apróra vágott, natur
- 4 db tojás egész
- 1 mk szódabikarbóna nem szennyezett
Elkészítés
- Piskóta, (Gyümölcskenyér alap):
A 4 tojást 0,5 ek édesítőt, 1 tk fahéjat, 1 mk szódabikarbónát,1 morzsányi sót, egy mélyebb edényben felverem, majd hozzákeverem a 15 dkg maglisztet, végül az aszaltgyümölcsöket.
Előmelegített grillen kb. 12 perc alatt megsütöm, kihűtöm, 2 db kis tortaforma karikára, formára vágom.
- Gesztenyekrém:
1 db natur gesztanyamasszát és 100 ml kókusztejszínt 1 ek édesítővel kikeverem, még kenhető állagúra. (Kókusztejjel, vagy a leeső turmixolt naranccsal higítható, lazítható.
/Nem paleozók, 1 ek rummal megfirkálhatják!/
- Csokoládé bevonat:
4 ek kókuszzsírt vízgőz felett megolvasztom, hozzákeverem az 1 tk fahéjat, 2 ek kakaóport, 1 ek édesítőt. (Egy része a bonbonhoz kell a maradék a tortabevonáshoz...)
- Csokoládészív bonbon:
A csokoládébevonatot annyi formába öntöm, amennyi a díszítéshet kell. Kihűtöm.
- Torta összeállítása:
Egy kis tortaforma aljára beteszem az egyik gyümölcstortalapot. Rákenem nagy kanál aljával a gesztenyekrémet.
(Ha hullámosra alakítjuk, nem baj, a csokikrém kiegyenlíti a tetejét, látványosabb lesz szeletben...)
Körben ráhelyezem a 6db csunyábbra sikeredett narancskarikákat.
Erre a rétegre jön a csokoládékrém és a végét lezárom a másik gyülölcslappal.
A tetejére rákenem a csokibevonatot, szilikonecsettel, ráhelyezem a narancskarikákat, az öntettel, a középsőre, csoki-spirált rajzolok-formázok egy kiskanállal.
Hűtőbe teszem.
- Végül a csokibonbonokkal feldíszítem a narancskarikákat. és tálalásig hűtőben rejtegetem... 😉
No Comments