Fahéjas lepcsánka

Fahéjas lepcsánka

 

Ez a kis vendégváró falatka, – talán nem is igazi lepcsánka,-  de gyors, egyszerű és kitűnő köret is lehet egyben.

 

Hozzávalók:

 

2 db paszternák, (vagy zöldséggyökér/fehérrépa)

1 db sárgarépa

1/4 alma (Opcionális, elhagyható)

1 db tojás

1 morzsa só

1 mkk fahéj

zsír

 

 

Elkészítés:

 

Az almát, zöldségeket megtisztítom, meghámozom, lereszelem, vagy konyhai aprítóval összeszecskázom.

Egy tálba beleteszem, ráütöm a tojást, és hozzáadom a fűszereket is.

Elkeverem az egészet, majd evőkanál méretű darabokat kiemelve golyókat formálok, ővatosan kinyomkodva belőle a felesleges levet.

Forró zsírban kisütöm, és tálalható is!

(Figyelni kell, mert hamar megég!)

 

Tipp:  Lehet zellerrel, cukkínivel, céklával, vagy végszükség esteén uborkával is kiváltani a hiányzó zöldséget…

 

Boldog jóétvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply