Ez a kis vendégváró falatka, – talán nem is igazi lepcsánka,- de gyors, egyszerű és kitűnő köret is lehet egyben.
Hozzávalók:
2 db paszternák, (vagy zöldséggyökér/fehérrépa)
1 db sárgarépa
1/4 alma (Opcionális, elhagyható)
1 db tojás
1 morzsa só
1 mkk fahéj
zsír
Elkészítés:
Az almát, zöldségeket megtisztítom, meghámozom, lereszelem, vagy konyhai aprítóval összeszecskázom.
Egy tálba beleteszem, ráütöm a tojást, és hozzáadom a fűszereket is.
Elkeverem az egészet, majd evőkanál méretű darabokat kiemelve golyókat formálok, ővatosan kinyomkodva belőle a felesleges levet.
Forró zsírban kisütöm, és tálalható is!
(Figyelni kell, mert hamar megég!)
Tipp: Lehet zellerrel, cukkínivel, céklával, vagy végszükség esteén uborkával is kiváltani a hiányzó zöldséget…
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments