Ez a desszert nyers, élő enzimes különlegesség, sütés/főzés, egyéb hőkezelés nélkül, amolyan gyors, idevele nyalánkság a hűtőből…
Hozzávalók a képen látható 3 kehelyhez:
Csokoládékrém:
1 db avokádó
2 ek natur, holland kakaó
1 tk méz + 1 mkk stevia levélörlemény
1 mkk őrölt fahéj
Eperkrém:
1 db avokádó
2 marék eper
1 tk méz (Elhagyható, ha valódi, napsütötte eprünk van, akár mirelit is)
Díszítés:
3 db eper, vagy amennyit szeretnénk a tetejére
2 ek paleocsoki olvasztva
Elkészítés:
Az avokádókat meghámozom a magokat kiemelem és a zöld gyümölcshúst egy turmixba teszem, összepépesítem, kettéosztom és a kakaósnak, vagy epres krémnek megfelelően összekeverem a hozzávalókat. Az epresbe sem kell mindent felaprítani, lehet darabos is egy része, ízlés szerint.
A krémeket kanállal kelyhekbe adagolom, a tetejébe eperszemet helyezek díszítésnek, és vagy olvadt paleo-csokoládéval random megcsorgatom, pettyezem, vagy paleo-csokidarabokat szórok rá.
Akár azonnal is fogyasztható, vagy hűtőben tárolandó.
Nem tudeom meddig tartható el, mert azonnal elfogyott… 😉
Ötlet:
Az avokádót vásárlás után a konyhapulton érlelve tartottam pár napot, majd előhűtve tároltam felhasználásig.
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments