Epres-csokis avokádós desszert

Avokadós desszert

Ez a desszert nyers, élő enzimes különlegesség, sütés/főzés, egyéb hőkezelés nélkül, amolyan gyors, idevele nyalánkság a hűtőből…

 

Hozzávalók a képen látható 3 kehelyhez:

 

Csokoládékrém:

1 db avokádó

2 ek natur, holland kakaó

1 tk méz + 1 mkk stevia levélörlemény

1 mkk őrölt fahéj

 

Eperkrém:

1 db avokádó

2 marék eper

1 tk méz (Elhagyható, ha valódi, napsütötte eprünk van, akár mirelit is)

 

Díszítés:

3 db eper, vagy amennyit szeretnénk a tetejére

2 ek paleocsoki olvasztva

 

Elkészítés:

Az avokádókat meghámozom a magokat kiemelem és a zöld gyümölcshúst egy turmixba teszem, összepépesítem, kettéosztom és a kakaósnak, vagy epres krémnek megfelelően összekeverem a hozzávalókat. Az epresbe sem kell mindent felaprítani, lehet darabos is egy része, ízlés szerint.

A krémeket kanállal kelyhekbe adagolom, a tetejébe eperszemet helyezek díszítésnek, és vagy olvadt paleo-csokoládéval random megcsorgatom, pettyezem, vagy paleo-csokidarabokat szórok rá.

Akár azonnal is fogyasztható, vagy hűtőben tárolandó.

 

Nem tudeom meddig tartható el, mert azonnal elfogyott… 😉

 

Ötlet:

Az avokádót vásárlás után a konyhapulton érlelve tartottam pár napot, majd  előhűtve tároltam felhasználásig.

 

Boldog jóétvágyat! 😉

 

 

0

No Comments

Leave a Reply