Citromos-diós-mazsolás kocka
(Alsó süti fotó)
Paleo piskóta alaptészta.
Citromos-diós-mazsolás töltelék hozzávalók:
2-3 marék darált dió + díszítéshez
1 marék mazsola (elhagyható)
fél citrom leve, és héja (vagy narancshéj)
1ek méz, vagy egyéb édesítő
1 mkk fahéj
Elkészítés:
Egy nyeles edénybe beleteszem a fél citrom levét, reszeléket és mazsolát (nem paleosok fél kupica Domaci rumot tehetnek bele), alágyújtok, hogy összemelegedjen.
Ízlés szerint hozzálangyosítom az édesítőt és a fahéjat beleszórom, majd elkeverem.
A darált diót hozzáadom, s öntök hozzá annyi kókusztejet, amíg sűrű masszát nem kapok.
Ezzel a töltelékkel megkenem a piskótalapot, és beteszem a hűtőbe.
Elkészítem a paleo csokit, majd szilikonos ecsettel rákenem a csokit a már kihűtött sütire.
Ismét visszateszem a hűtőbe hogy a csoki rádermedjen.
Díszítés ízlés szerint, fél dió belsővel, teljes dermedés előtt.
Olyan távolságra érdemes tenni a diókat, amekkora kockákra szeretnénk feldarabolni…
* * *
Meggyes-mákos kocka
(Felsó süti fotó)
Paleo piskóta alaptészta.
Meggyes-mákos töltelék hozzávalók:
3 marék mák
1 marék magozott meggy + díszítéshez
házi meggybefőtt leve
1 ek méz, vagy egyéb édesítő
Elkészítés:
Egy nyeles edénybe beleteszem a fél marék meggyet és levét, alágyújtok hogy összemelegedjen.
Ízlés szerint hozzáöntöm az édesítőt, majd elkeverem.
A darált mákot hozzáadom, s öntök hozzá annyi meggylevet és/vagy kókusztejet, amíg sűrű masszát nem kapok.
Ezzel a töltelékkel megkenem a piskótalapot, és beteszem a hűtőbe.
Elkészítem a paleo csokit, majd szilikonos ecsettel rákenem a csokit a sütire.
Ismét visszateszem a hűtőbe hogy a csoki rádermedjen.
Díszítés ízlés szerint, egész meggyel, teljes dermedés előtt.
Olyan távolságra érdemes tenni a meggyszemeket, amekkora kockákra szeretnénk feldarabolni…
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments