Diós-mazsolás és meggyes-mákos kocka

Diós-mazsolás, meggyes-mákos süti

Citromos-diós-mazsolás kocka

(Alsó süti fotó)

 

Paleo piskóta alaptészta.

Citromos-diós-mazsolás töltelék hozzávalók:

2-3 marék darált dió + díszítéshez
1 marék mazsola (elhagyható)
fél citrom leve, és héja (vagy narancshéj)
1ek méz, vagy egyéb édesítő
1 mkk fahéj

Elkészítés:

Egy nyeles edénybe beleteszem a fél citrom levét, reszeléket és mazsolát (nem paleosok fél kupica Domaci rumot tehetnek bele), alágyújtok, hogy összemelegedjen.
Ízlés szerint hozzálangyosítom az édesítőt és a fahéjat beleszórom, majd elkeverem.
A darált diót hozzáadom, s öntök hozzá annyi kókusztejet, amíg sűrű masszát nem kapok.
Ezzel a töltelékkel megkenem a piskótalapot, és beteszem a hűtőbe.
Elkészítem a paleo csokit, majd szilikonos ecsettel rákenem a csokit a már kihűtött sütire.
Ismét visszateszem a hűtőbe hogy a csoki rádermedjen.

Díszítés ízlés szerint, fél dió belsővel, teljes dermedés előtt.

Olyan távolságra érdemes tenni a diókat, amekkora kockákra szeretnénk feldarabolni…

*            *           *

Meggyes-mákos kocka

(Felsó süti fotó)

Paleo piskóta alaptészta.

Meggyes-mákos töltelék hozzávalók:

3 marék mák
1 marék magozott meggy + díszítéshez
házi meggybefőtt leve
1 ek méz, vagy egyéb édesítő

Elkészítés:

Egy nyeles edénybe beleteszem a fél marék meggyet és levét, alágyújtok hogy összemelegedjen.
Ízlés szerint hozzáöntöm az édesítőt, majd elkeverem.
A darált mákot hozzáadom, s öntök hozzá annyi meggylevet és/vagy kókusztejet, amíg sűrű masszát nem kapok.
Ezzel a töltelékkel megkenem a piskótalapot, és beteszem a hűtőbe.

Elkészítem a paleo csokit, majd szilikonos ecsettel rákenem a csokit a sütire.
Ismét visszateszem a hűtőbe hogy a csoki rádermedjen.

Díszítés ízlés szerint, egész meggyel, teljes dermedés előtt.

Olyan távolságra érdemes tenni a meggyszemeket, amekkora kockákra szeretnénk feldarabolni…

Boldog jó étvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply