Ez a sült csirkecombos étel, egy kis előkészítést, többletminkát igényel, de megéri a fáradtságot, az íz-orgiáról nem is beszélve! 😉
Hozzávalók:
(A képen látható mennyiséghez)
6 db csirke alsócomb
6 db tojáslepény (a batyukhoz)
2 db zeller, (közepes méret) vagy annak megfelelő mennyiségben fehérrépa, ill. más zöldség, akár vegyesen is amit pürésítve társíthatunk és a batyuba tölthetünk
1 fej vereshagyma, (közepes a püréhez)
1 fej vereshagyma, (nagy, a batyuhoz, összefogni, a felső szélét és díszíteni is)
3 szelet szalonna
1 ek szezámmag (a tojáslepényhez elosztva), elhagyható…
Só, bors, fokhagyma, fűszerek, izlés szerint…
Elkészítés:
A csirkecombokat befűszerezem, (akár már előző este bepácolom), majd vagy előmelegített sötőben, vagy (idő hiányában), egy teflonos serpenyőben megsütöm, 2 szelet bevagdosott szalonnával.
A zellert (vagy más választott zöldséget) meghámozom, apróra vágom, – (vagy a gyorsaság érdekében lereszelem, aprítóval összeszecskázom)
A fej hagymát megtisztítom, apróra vágom, és a maradék szelet, szintén apróra vágott szalonnával zsíron megpirítom majd az összeszecskázott zöldséget rászórom és annyi vízzel megfőzöm, ami épphogy elfedi. (Lehet maradék húslével is felönteni víz helyett, úgy finomabb lesz!)
Ha megpuhult, összeturmixolom, ha kell utánfűszerezem.
Tojáslepények a batyuhoz:
Fogok 1 db kis mély, pudingos tálkát, aminek belső kerülete kb. akkora, mit a palacsintasütőm hasznos felülete. (IKEA 500,-HUF/db)
Felütök egy tojást, hozzáteszek 1 ek vizet, egyneművé keverem majd kis zsírban, palacsintasütőben tojáspalacsintákat sütök, a tetejét elosztva/megszorva a szazámmaggal, 1x megfordítva.
Összeállítás:
Teszek a salátás/pudingos tálkába középre egyet, rámerek a kész zellerpüréből 3-4 ek. mennyiséget, majd beleültetek egy sült csirkecombot, nyéllel felfelé.
Majd sütőben, 180 C°-on 15 percet pirítom, és melegen tálalom…
(Hogy ne égjen meg a csont, azért érdemes a comb nyelének a tetejét alufóliával becsomagolni.)
Köret tippek:
Aki köretet szeretne hozzá, ajánlom a cékla+sütőtök+alma kombót, vagy nyers savanyúkáposztát, vagy nyers, lilahagymával megbolondított savanyúkáposztával, vagy párolt lilakáposztával is akár… (Receptjeim között fellelhetőek)
Boldog jóétvágyat!
0
No Comments