Citrus torta

Citrus torta

Folyamatban a receptfeltöltés, kis türelem, sorry…

 

Tibor napi, citrus torta, csokisávokkal, citrom, mazsola, mandarin, vérnarancs támogatásásval…

(Nagy méretű kapcsos tortaformában készült, 4,5 cm magas a tortatest, és már 1 szelet is laktató!)

Figyeljünk az aszalt gyümölcs okozta nagyobb ch bevitelre, arra érzékenyeknél különösen!

 

Hozzávalók rétegenként:

 

1. Alap (nyers, sütés nélküli!):

1 marék paradió, kesudió, dió, mandula, törökmogyoró, vagy egyéb otthaon található mag

1 marék aszalt, (kénmentes!) mazsola, vagy más, cukrozatlan, aszalt gyümölcsök

1 marék szezámmag (egészben)

2 ek házi, (mindenmentes) kajszilekvár, (vagy ami van otthon)

A szezámmag kivételével mindent az apríttóba dobni, durvára törni, hozzátenni a szezámmagot, és a lekvárt, az egészet összekeverni és egy kibélelt tortaformába egyenletesen, egy kanál lapjával elegyengetni, belesimítani, és a hűtőben kihűteni.

 

2. Tojásos citromos krém

Hozzávalók:

3 egész tojás, vagy

6 db tojássárgája (Ezáltal intenzívebb, napsárga lesz a krém színe is!)

2 db citrom leve

1 db citrom reszelt héja (Aldiban kapható hálós, csak természetes  viasszal kezelt, emberi fogyasztásra alkalmas!

5 ek kókuszzsír

1  ek méz

 

Elkészítés:

A tojásokat egyneművé keverem.

Egy edényben vizet melegítek, és az erre felhelyezett tálba teszem a kókuszzsírt, majd mikor olvadni kezd, egyenletesen kevergetve, gyorsan  hozzáadagolom a mézet, a citrom reszeléket, és citromlevet, végül a felvert tojásokat.

Egyenletesen, folyamatosan keverem, ameddig be nem sűrűsödik és krémszerű nem lesz.

Nem szabad kapkodni, vagy abbahagyni a kevergetést, mert sz eredménye egy összeugrott trutymó lesz!

 

3. Kókusztejszines citromkrém

 

4. Paleocsokoládé

 

Összeszintezés a fotón láthatóan, alulról felfelé,  (itt fentől lefelé) az egymásra kerülés  sorrenjében:

1. Mag(+aszalvány) alap.

2. Paleocsoki réteg

3. Tojásos citromkrém

4. Kókusztejszines citromkrém

5. Paleocsoki réteg

3. Tojásos citromkrém

7. Paleocsoki réteg

8. Kókusztejszines citromkrém

Elkészítés:

 

Összesítő a bevásárláshoz:

1 cs mazsola, (Aldiban kapható kénmentes!)

2 db Cocomas Kókusztejszin

10 db tojássárgája (Megmaradt fehérjéből házi totu is készíthető!)

ésedítő

 

1 kg citrom reszelt héja és leve is! (Aldiban, a citrom csak természetes viasszal kezelve, emberi fogyasztásra alkalmas!)

0

No Comments

Leave a Reply