Ez egy nyers torta, mindenféle hőkezeléstől mentes, olyan “gyorsan dobjunk össze valamit a hűtőből” desszert.
Hozzávalók:
( Mennyisége: 1 db 18cm Ø tortaforma)
1. Tortalap alap:
1 marék mazsola
1 ek kókuszreszelék
2 ek holland natur kakaópor
2 ek mandulaliszt
2 ek Cocomas kókusztejszín
2. Citromos réteg:
6 ek kókuszreszelék
1 citrom frissen reszelt héja
1/2 citrom leve
5 ek Cocomas kókusztejszín
2 ek kókuszzsír
2 ek mazsola
3. Csokis réteg:
5 ek kakaó
5 ek Cocomas kókusztejszín
2 ek mandulaliszt
2 ek kókuszolaj
1 mkk őrölt fahéj
1 tk méz
1 mkk vaniliás stevia-eritritol por (Opcionális, több mézzel kiváltható)
Elkészítés:
1. A paleo csokoládét elkészítem, ha éppen nincs kéznél: http://angelstudio.hu/wordpress/paleo-etcsokolade-alap/
A csoki egy részét szilikonos szám formába kanalazgatom és a fagyasztóba teszem a díszítésig.
2. Az alaphoz valókat egy aprítóba dobálom, összeszecskázom, amennyire lehhet, egyneművé, majd egy kifolpack-kozott tortaforma aljába, egy kanálal egyenletesen elosztom, betömörítem, elsimítom, és a hűtőbe teszem.
3. Elkészítem a citromos réteget, az aprítóban mindent, mint az alapnál.
4. Kiveszem a hűtőből a tortaformát az alappal, és a palecsokival egy szilikonecset segítségével vékony réteget kenek, ami az előhűtés miatt azonnal rádermed.
5. Ráöntöm és egyenletesen elkenem, tömörítem finoman a citromos réteget, majd ismét a hűtőbe teszem a következő műveletig.
6. Elkészítem a csokikrémet, mivel ebben nincs mazsola, amit aprítani kellen, így elég egy tálban összekeverni a hozzávalókat.
7. Újra kiveszem a lehűtött tortaformát, a citromos rész dermedt tetejét, újra ecsettel csokoval kenem le, így finom, roppanós réteget kapunk, amely megdobja az élvezeteket fogyasztáskor…
8. Beleteszem a félkész desszert tetejére a csokikrémet, elsimítom, és újra hűtöm.
9. Kis idő múlva kiveszem, csokival ezt is lehenem, ráhelyezem a csoki számformákat az óra számlapjának megfelelően.
Majd kókuszreszeléket szórok a számok közé, kihagyva az óramutatók helyét…
Azonnal tálalható, vagy hűtve tartható, néhány napig.
Ötlet:
Alapnak is használható mint sütemény, bármilyen ízesítéssal, díszítéssel…
A citrom, vagy csoki helyett lehet akár epres, vagy egyéb más gyümölccsel, ízekkel is variálni.
Ez egy mini, zsúrtorta méret, de duplázható és növelhető az alapanyagokkal.
Egy 5 fős családnak elég, a kicsi is, mert tömény, laktató kiadós, és a mazsolák miatt magas a ch tartalma is…
Boldog jóétvágyat! 😉
0
No Comments