Citromos-csokis órás torta

Citromos-csokis torta

Ez egy nyers torta, mindenféle hőkezeléstől mentes,  olyan “gyorsan dobjunk össze valamit a hűtőből” desszert.

 

Hozzávalók:

( Mennyisége: 1 db 18cm Ø tortaforma)

 

1. Tortalap alap:

1 marék mazsola

1 ek kókuszreszelék

2 ek holland natur kakaópor

2 ek mandulaliszt

2 ek Cocomas kókusztejszín

 

2. Citromos réteg:

6 ek kókuszreszelék

1 citrom frissen reszelt héja

1/2 citrom leve

5 ek Cocomas kókusztejszín

2 ek kókuszzsír

2 ek mazsola

 

3. Csokis réteg:

5 ek kakaó

5 ek Cocomas kókusztejszín

2 ek mandulaliszt

2 ek kókuszolaj

1 mkk őrölt fahéj

1 tk méz

1 mkk vaniliás stevia-eritritol por (Opcionális, több mézzel kiváltható)

 

Elkészítés:

1. A paleo csokoládét elkészítem, ha éppen nincs kéznél: http://angelstudio.hu/wordpress/paleo-etcsokolade-alap/

A csoki egy részét szilikonos szám formába kanalazgatom és a fagyasztóba teszem a díszítésig.

2. Az alaphoz valókat egy aprítóba dobálom, összeszecskázom, amennyire lehhet, egyneművé, majd egy kifolpack-kozott tortaforma aljába, egy kanálal egyenletesen elosztom, betömörítem, elsimítom, és a hűtőbe teszem.

3. Elkészítem a citromos réteget, az aprítóban mindent, mint az alapnál.

4. Kiveszem a hűtőből a tortaformát az alappal, és a palecsokival egy szilikonecset segítségével vékony  réteget kenek, ami az előhűtés miatt azonnal rádermed.

5. Ráöntöm és egyenletesen elkenem, tömörítem finoman a citromos réteget, majd ismét a hűtőbe teszem a következő műveletig.

6. Elkészítem a csokikrémet, mivel ebben nincs mazsola, amit aprítani kellen, így elég egy tálban összekeverni a hozzávalókat.

7. Újra kiveszem a lehűtött tortaformát, a citromos rész dermedt tetejét, újra ecsettel csokoval kenem le, így finom, roppanós réteget kapunk, amely megdobja az élvezeteket fogyasztáskor…

8. Beleteszem a félkész desszert tetejére a csokikrémet, elsimítom, és újra hűtöm.

9. Kis idő múlva kiveszem, csokival ezt is lehenem, ráhelyezem a csoki számformákat az óra számlapjának megfelelően.

Majd kókuszreszeléket szórok a számok közé, kihagyva az óramutatók helyét…

 

Azonnal tálalható, vagy hűtve tartható, néhány napig.

 

Ötlet:

Alapnak is használható mint sütemény,  bármilyen ízesítéssal, díszítéssel…

A citrom, vagy csoki helyett lehet akár epres, vagy egyéb más gyümölccsel, ízekkel is variálni.

Ez egy mini, zsúrtorta méret, de duplázható és növelhető az alapanyagokkal.

Egy 5 fős családnak elég, a kicsi is, mert tömény, laktató kiadós, és a mazsolák miatt magas a ch tartalma is…

 

Boldog jóétvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply