Tojásalapú citromkrém
Egy nagyon finom, (laktató), citromos krém, ami magában, vagy citrom pudingnak, jégdesszertnek, (Fotó) ill. bármilyen desszert töltetéknek, krémjének, kísérőjének is kiváló!
(Azonnal felhasználható, fagyasztható, vagy hűtőben pár napig eltartható.)
Hozzávalók:
3 egész tojás, vagy
6 db tojássárgája (Ezáltal intenzívebb, napsárga lesz a krém színe is!)
2 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja (Aldiban kapható hálós, csak természetes viasszal kezelt, emberi fogyasztásra alkalmas!
5 ek kókuszzsír
1 ek méz
Elkészítés:
A tojásokat egyneművé keverem.
Egy edényben vizet melegítek, és az erre felhelyezett tálba teszem a kókuszzsírt, majd mikor olvadni kezd, egyenletesen kevergetve, gyorsan hozzáadagolom a mézet, a citrom reszeléket, és citromlevet, végül a felvert tojásokat.
Egyenletesen, folyamatosan keverem, ameddig be nem sűrűsödik és krémszerű nem lesz.
Nem szabad kapkodni, vagy abbahagyni a kevergetést, mert sz eredménye egy összeugrott trutymó lesz!
* (Megjegyzem, nekem is egyszer összeugrott, de akkor “B”-tervként átöntöttem az aprítóba, és pár pillanatra megszédítve sikerült a krémállagot prezentálni… )
A képepen egy további variáció látható, amikor a szilikonformában megfagyasztva, és paleo csokiba mártva, jégdesszert szerűen, bonbonként is tálalható…
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments