Banáncsinta

A paleos banáncsinta egy szuper egyszerű, gyors, gyerek-hessegetős desszert. 😉

 

Hozzávalók:

1 db banán (közepes)

2 db tojás (közepes)

1-2 ek. zsír (süéshez)

(1 adag – 2 db normál mérető banáncsinta)

Fahéj, kakaópor, ízlés szerint, csak hintésre…

 

Egy mélyebb tálban a banánt meghámozva pépesítem, majd ráütöm a 2 db tojást, és egyneművé keverem.

Palacsintasütős, vagy más lapos serpenyőben fel forrósítom a zsírt, majd egy merőkanálnyi adagot palacsintaszerüen elterítek benne, és kb. 1/2 percig sütöm.

Körkörösen mozgatom csak, (hogy ne szakadjon el), ha már csúszkál a serpenyőben, hirtelen feldobva megfordítom, (nem lehet késsel fordítani, nekem legalábbis szétszakadt) és kb 1/4 percig sütöm a másik oldalt is.

Majd tányérra csúsztatom, megszórom fahéjjal és kedvem/időm szerint feltekerem, összehajtogatom, akár paleo-csoki öntettel is megcsepegtetem…

(Ha szerncsém van, vagy eleget sütök, akkor még jól meg is kóstolhatom…)  😉

 

Figyelem!

A banán miatt nagy a ch (szénhidrát, fruktóz) terhelés!

 

Konyhai tipp!

Ha nagyobb a banán, akkor elbír 3 db tojást is, hogy ne essen szét!

Ha nem csúszkál, akkor körben a serpenyőt megkínálom, még egy késhegynyi zsírral, gyorsan-gyorsan, mert hamar megég!

 

Boldog jó étvágyat! 😉

 

1

1 Comment

Leave a Reply