Banáncsinta – banános csokikrémmel

Csokikrémes banáncsinta

 

Egy egyszerű, gyors desszert, kevés alapanyagból, számtalan variálható töltelékkel, a Paleo-Muglik elismerésével… 😉

(A sült/hőkezelt gyümölcs, magas ch tartalma miatt, autoimmunban körültekintést igényel!)

 

A banáncsinta alapjai itt megtalálhatóak:

http://angelstudio.hu/wordpress/banancsinta/

 

Hozzávalók:

1 db banán (közepes)

2 db tojás (közepes)

1-2 ek. zsír (süéshez)

(1 adag – 2-3 db normál méretű banáncsinta)

Fahéj, kakaópor, ízlés szerint, csak hintésre…

 

Banános csokikrém hozzávalók:

1 db banán (közepes)

2 ek kókuszzsír (natur hidegensajtolt, vagy disznózsír)

2 ek natur Holland kakaópor

1 mkk őrölt fahéj

 

Banáncsinta elkészítése:

Egy aprítóban a banánt meghámozva, a 2 db tojást ráütve pépesítem egyneművé.

Palacsintasütős, vagy más lapos serpenyőben fel forrósítom a zsírt, majd egy merőkanálnyi adagot palacsintaszerüen elterítek benne, és kb. 1/2 percig sütöm.

Körkörösen mozgatom csak, (hogy ne szakadjon el), ha már csúszkál a serpenyőben, hirtelen feldobva megfordítom, és kb 1/4 percig sütöm a másik oldalt is.

Majd tányérra csúsztatom, megszórom fahéjjal és kedvem/időm szerint csokikrémmel megtöltve feltekerem, összehajtogatom, tálaláskor akár paleo-csoki öntettel is megcsepegtetem…

(Ha szerncsém van, vagy eleget sütök, akkor még jól meg is kóstolhatom…)  😉

 

Figyelem!

A banán miatt nagy a ch (szénhidrát, fruktóz) terhelés!

 

Konyhai tipp!

Ha nagyobb a banán, akkor elbír 3 db tojást is, hogy ne essen szét!

Ha nem csúszkál, akkor körben a serpenyőt megkínálom, még egy késhegynyi zsírral, gyorsan-gyorsan, mert hamar megég!

Tálaláskor 3-szög alakra felvagdosom, fogpiszkálóval, vagy műanyag/fa kínálóvillákkal megtűzöm, csodajó kis vendégváró falatkák!

Boldog jó étvágyat! 😉

 

0

No Comments

Leave a Reply