Egy egyszerű, gyors desszert, kevés alapanyagból, számtalan variálható töltelékkel, a Paleo-Muglik elismerésével… 😉
(A sült/hőkezelt gyümölcs, magas ch tartalma miatt, autoimmunban körültekintést igényel!)
A banáncsinta alapjai itt megtalálhatóak:
http://angelstudio.hu/wordpress/banancsinta/
Hozzávalók:
1 db banán (közepes)
2 db tojás (közepes)
1-2 ek. zsír (süéshez)
(1 adag – 2-3 db normál méretű banáncsinta)
Fahéj, kakaópor, ízlés szerint, csak hintésre…
Banános csokikrém hozzávalók:
1 db banán (közepes)
2 ek kókuszzsír (natur hidegensajtolt, vagy disznózsír)
2 ek natur Holland kakaópor
1 mkk őrölt fahéj
Banáncsinta elkészítése:
Egy aprítóban a banánt meghámozva, a 2 db tojást ráütve pépesítem egyneművé.
Palacsintasütős, vagy más lapos serpenyőben fel forrósítom a zsírt, majd egy merőkanálnyi adagot palacsintaszerüen elterítek benne, és kb. 1/2 percig sütöm.
Körkörösen mozgatom csak, (hogy ne szakadjon el), ha már csúszkál a serpenyőben, hirtelen feldobva megfordítom, és kb 1/4 percig sütöm a másik oldalt is.
Majd tányérra csúsztatom, megszórom fahéjjal és kedvem/időm szerint csokikrémmel megtöltve feltekerem, összehajtogatom, tálaláskor akár paleo-csoki öntettel is megcsepegtetem…
(Ha szerncsém van, vagy eleget sütök, akkor még jól meg is kóstolhatom…) 😉
Figyelem!
A banán miatt nagy a ch (szénhidrát, fruktóz) terhelés!
Konyhai tipp!
Ha nagyobb a banán, akkor elbír 3 db tojást is, hogy ne essen szét!
Ha nem csúszkál, akkor körben a serpenyőt megkínálom, még egy késhegynyi zsírral, gyorsan-gyorsan, mert hamar megég!
Tálaláskor 3-szög alakra felvagdosom, fogpiszkálóval, vagy műanyag/fa kínálóvillákkal megtűzöm, csodajó kis vendégváró falatkák!
Boldog jó étvágyat! 😉
0
No Comments