Baconba csavart, olaszos szűzérmék

A szűzpecsenye az egyik legkedveltebb része a sertésnek, puha, szaftos alap, és könnyen formázható, jól reagál különböző fűszerezésre is.

Ez az étel jó választás frissen sütve, és hideg tálra is, bármelyik töltelékkel.

Ez a variáció a mediterrán, olasz érzést hozza el, akármelyik évszakban.

Fogyasztható mind magában, mind sült, vagy pürésített paszternákkal, zellerrel, karfiol-rizzsel, akár sopszka, vagy olajbigyós salátával is…

 

Hozzávalók:

1 db sertésszűz pecsenye

10 db bacon szelet

2-3 aszalt, vagy friss paradicsom szeletelve

2 gerezd fokhagyma

1 tk. bazsalikom, szárított zöld fűszer – vagy friss bazsalikomlevél.

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200C˘-ra.

A szűzpecsenyét felszeletelem, 1 cm bevágással, a következő 2. cm teljes átvágással, szétnyitva mint egy könyvet, így növelve a hússzelet felületét.

A bacont, vagy a szalonnát felszeletelve, egyesével kiterítve, rásimítva a szűz szeletet, azt megfokhagymázom, és annak a tetejére rétegezem a füstölt kolbász szeleteket.

Feltekerem egyesével az így rétegelt alapanyagokat, és egy kizsírozott jénai edénybe egymás mellé helyezem.

A tetejére is lehet kis fokhagymát vagy egyéb zöldfűszert szórni.

A sütőbe teszem, és 200C˘-on, hőlégkeveréssel, 35-40 percig sütöm.

Ha kész tálalom…

 

Boldog jó étvágyat!

 

Ötlet:

Mivel a szalonna sós, így nem szoktam tovább sót használni, az ízek így is kellőképpen keverednek.

Lehet tölteni, füstölt karaj, tarja szeletekkel, vagy sonka szeletekkel, is…

Megfirkálható, pritamin paprika, paradicsom szeletekkel, vagy savanyú káposztával, spenóttal is…

0

No Comments

Leave a Reply