Almás-mákos-kókuszos piteség

Almás-mákos-kókuszos piteség

Ez egy olyan mi volt itthon improvizációs piteség volt.

A 3 fő összetevőt lehet variálni, vagy pl. csak 2 összetevősként is megállja a helyét, csak akkor az arányokat kell emelni.

 

Hozzávalók:

6 db tojás

2 db alma

4 ek darált mák

4 ek kókuszreszelék

1 mkk szódabikarbóna (Opcionális!)

1 mkk frissen facsart citrom leve

1 mkk fahéj

1 morzsa só

(Akinek nem elég édes az tehet hozzá 2-3 szem magozott datolyát, vagy 1 ek mézet. De akkor számolni kell, a nem kis ch mennyiséggel!)

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200C° -ra.

Egy kb. 20 x 30 cm-es, jénai edényt kizsírozok.

Az almákat meghámozom, kicsumázom, és nagy lyukú tökgyalun lereszelem.

A tojásokat felverem villával egy edényben, majd minden hozzávalót beleteszek  és lazán egyneművé keverem.

Belekanalazom a kizsírozott tálba, és a sütőben 200C° -on, hőlégkeveréssel kb. 25-30 percig sütöm.

Tűpróba!

Ha kicsit hűlt, még langyosan fahéjjal meghintve tálalható, de hidegen is hamar elfogy…

 

Boldog jó étvágyat! 😉

0

No Comments

Leave a Reply